Žarko Laušević

Recite mi da ovo nije istina?! Kolege i prijatelji se opraštaju od Žarka Lauševića

Autor:

15.11.2023 14:58

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Žarko Laušević preminuo je jutros, kolege i prijatelji zanemeli od bola



Žarko Laušević preminuo je danas posle kraće i teške bolesti sa kojom se borio nekoliko meseci.

Tužne vesti potvrdila je njegova supruga Anita, a vreme i mesto sahrane još se ne znaju.

ATA Images

 

Poslednji put javnosti se poklonio pre mesec dana na premijeri filma „Heroji Halijarda“, u kome je još jednom glumački briljirao. Ovacije i aplauz na pomen njegovog imena trajali su nekoliko minuta, a glumac je  posle bolničkog lečenja bio vidno mršaviji.

Ipak, dok su se svi nadali najboljem ishodu, bolest je bila jača. Od Lauševića se na društvenim mrežama opraštaju kolege i prijatelji, a među prvima se oglasio Milan Marić. 

Žarko Laušević preminuo, a po motivima njegovog romana nedavno je snimljena serija

Marić u seriji „Pad“, koja je rađena po Žarkovom romanu „Godina prođe, dan nikad“, igra Lauševića. Koliko ga je njegova smrt pogodila govori činjenica da je pored Žarkove fotografije stavio samo emotikon slomljenog srca, jer je ostao bez reči.

Ivan Ivanović podelio je zajedničku fotografiju sa glumcem koja je nastala pre tačno pet godina na današnji dan, na kojoj su veseli i nasmejani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Ivanović (@veceivan)

Pročitajte Neopisiva bol - Preminuo Žarko Laušević

Žarko Laušević je preminuo, a za sobom ostavio maestralno odigrane role po kojima ćemo ga večno pamtiti. Jedna od veoma bliskih koleginica bila mu je Danica Maksimović koju je njegova smrt duboko pogodila. 

- Dobri moj Žare, najlepši i najbolji... Našao si svoj mir. Putuj s anđelima! Volim te! - napisala je glumica.

Ljiljana Blagojević imala je tu čast da među poslednjima deli kadar sa legendarnim dramskim umetnikom. O njegovom raskošnom talentu govorila je nebrojeno puta, a sada se poslednji put pozdravila sa njim zajedničkom fotografijom.

- Zbogom dobri čoveče, raskošni umetniče! Neka Bog da rajski mir tvojoj napaćenoj duši. 

Pored njih, preko društvenih mreža od Lauševića su se oprostili i Srđan Timarov, Jelisaveta Orašanin, Ivana Dudić, Miljana Gavrilović, Tijana Čurović, Stefan Buzurović i mnogi drugi.

Pročitajte Pretužno... Ovo je uzrok smrti Žarka Lauševića

Danas pati Srbija, danas pati region. Otišao je jedan od glumačkih doajena savremenog doba. Otišao je čovek čija nas životna priča uvek treba motivisati. Otišao je veliki borac, još većeg srca. 

Otišao je jedan jedini. Žarko Laušević.

Komentari. (0)

Loading