Rastko Lupulović

Na vrhuncu slave napustio je glumu i zamonašio se: Ovako danas izgleda Milanče iz serije „Otvorena vrata“

Autor:

30.11.2023 14:39

Foto:

Foto:

Rastko Lupulović zamonašio se pre 27 godina, sada je otac Ilarion



Devedesetih godina Rastko Lupulović važio je za jednog od najtalentovanijih glumaca čija lepota nikoga nije ostavljala ravnodušnim.

Na vrhuncu slave najpoželjniji mladić u to vreme rešio je da se posveti veri, zamonašio se i postao otac Ilarion.

youtube printscreen

 
 

Naime, Rastko je rođen je 15. aprila 1974. godine. Fakultet dramskih umetnosti upisao je kao maloletnik, a studirao je u klasi sa Katarinom ŽutićBojanom MaljevićNenadom Jezdićem... 

O njegovom raskošnom talentu svedoči i nagrada „Zoran Radmilović“, koju je dobio na početku profesionalnog puta. Imao je samo 22 godine.

Pročitajte: Sve je počelo u Visokim Dečanima - Dug i skladan brak Nenada i Sare Jezdić

Osim glume, zanimala ga je i muzika, pa je neko vreme svirao bas gitaru u bendu „Kanda, Kodža i Nebojša“.

Uprkos enormnom talentu igrao je u samo pet filmskih ostvarenja, a šira publika ga se seća kao Milančeta u seriji „Otvorena vrata“.

printscreen

 
 

Mnogi su ostali zatečeni kada je 1996. godine objavljeno da se Rastko zamonašio u manastiru Visoki Dečani i postao otac Ilarion.

- Sa kolegom sa klase Nenadom Jezdićem prvi put sam došao u manastir 1992, posle prve godine glume. Život računam od tada i do tada - otkrio je jednom prilikom.

Pročitajte: Još samo deset dana. Odluka Milana Stankovića je konačna, oglasio se monah manastira

Upućeni kažu da je 1996. godine Rastko bio gost na venčanju Nenada Jezdića u manastiru Visoki Dečani, a kada je došlo vreme za povratak u Beograd, saopštio je da će ostati na Kosovu i Metohiji. 

- Nikada nisam zažalio niti se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci.

Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave slobode… Ljubav i sloboda su ono nešto za čim sam ja krenuo - rekao je jednom prilikom otac Ilarion u emisiji „Eksploziv“. 

Youtube printscreen

 

Za igumana manastira Draganac kod Gnjilana imenovan je 2013. godine. Nastavio je da se obrazuje i usavršava, a u njegovoj biografiji navodi se da govori engleski, italijanski, francuski i albanski jezik.

Komentari. (0)

Loading