Sve je počelo u Visokim Dečanima: Dug i skladan brak Nenada i Sare Jezdić

Autor:

14.01.2022 14:00

Foto:

Foto:

Slavni srpski glumac Nenad Jezdić i njegova supruga Sara venčali su se pre 25 godina u manastiru Visoki Dečani



Slavni srpski glumac Nenad Jezdić (49) u skladnom je i dugom braku sa suprugom Sarom, inače rođenom sestrom našeg proslavljeog rukometaša, danas predsednika rukometnog kluba Partizan Saše Blagojevića. Venčali su se u leto 1996. godine u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji i prošlog leta su obeležili 25 godina bračne zajednice.

Pročitaj i - Nenad Jezdić iskreno: Nije lako biti seljak

Osim rodbine i prijatelja, činu venčanja prisustvovali su mnoge Nenadove kolege, među kojima i Rastko Lupulović. Posle održane ceremonije venčanja, mladenci su ostali u konaku i sutradan krenuli nazad za Beograd, dok je Rastko, opčinjen Visokim Dečanima i blagodeti koju je osetio tokom boravka u jednom od najvrednijih srpskih srednjovekovnih manastira, rešio da ostane na Kosovu i Metohiji. Uzalud su dolazile delegacije upravnika pozorišta da ga mole da se vrati glumi. Rastko je bio odlučan u nameri da se zamonaši.

Getty Images

 

Tako je srpska glumačka scena ostala bez talentovanog glumca, ali je zato naša crkva dobila postojanog monaha, danas igumana manastira Draganac, oca Ilariona.

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading