Dolores Lambaša

Poginula je na istom mestu kao Toše: Život prelepe glumice tragično ugašen pre tačno 10 godina

Autor:

16.10.2023 21:15

Foto:

Foto:

Život Dolores Lambaše tragično je ugašen



Pre 16 godina tragično je nastradao nikada prežaljeni makedonski pevač Toše Proeski. Makedonski slavuj život je izgubio u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb-Lipovac. Imao je samo 26 godina i predviđali su mu blistavu karijeru.

Na istom mestu gde je voljeni Toše izgubio život tragično je nastradala hrvatska glumica Dolores Lambaša koja je tada imala 32 godine.

Dolores je izgubila život 23. oktobra 2013. godine, a uloga Tamare Marin u seriji „Ruža vjetrova“ bila je njena poslednja uloga.

Dolores Lambaša poginula je u sudaru dva automobila koji se dogodio kod Slavonskog Broda.

Pročitajte Prošlo je 16 godina, ali bol ne jenjava - Smrt Tošeta Proeskog ostavila neizbrisiv trag, stare fotografije će vas rasplakati (foto)

Automobil u kome se glumica nalazila vozio je njen stariji kolega Stojan Matavulj koji je kasnije osuđen na godinu dana zatvora. 

Iako je bila gusta magla, on je vozio brzinom od 130km/h. Zbog dobrog vladanja Matavulj je pušten iz zatvora posle osam meseci.

Stojan i Dolores su pre nesreće imali pozorišnu predstavu u Beogradu, a kada su se vraćali u Hrvatsku, odlučili su da posete Stojanovog prijatelja u Iloku.

Prema pisanju medija, tu su posetili i vinski podrum, a pošto su bili pod uticajem alkohola i umorni, odlučili su da iznajme sobe u jednom tamošnjem hotelu i tu prenoće.

Pročitajte Najlepša balada krije najmračniju tajnu - Ovaj hit Tošeta Proeskog nastao je u zatvorskoj ćeliji

Međutim, đavo im nije dao mira, te su odlučili da iste noći nastave put.

Prema rečima svedoka, Stojan je posle nesreće klečao pored Dolores i dozivao je, ali je ona bila u nesvesti.

Imala je povrede glave i karlice i unutrašnje krvarenje abdomena, a povredama je podlegla u bolnici u Slavonskom Brodu.

Dolores Lambaša sahranjena je uz pesmu „Ne diraj moju ljubav“.

Komentari. (0)

Loading