Toše Proeski

Prošlo je 16 godina, ali bol ne jenjava: Smrt Tošeta Proeskog ostavila neizbrisiv trag, stare fotografije će vas rasplakati (foto)

Autor:

16.10.2023 13:05

Foto:

Foto:

Godišnjica smrti Tošeta Proeskog obeležava se danas



Pevač anđeoskog glasa Toše Proeski napustio nas je pre 16 godina, ali je za sobom ostavio neizbrisiv trag.

Rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu, gradu u južnoj Makedoniji, a tragično je nastradao 16. oktobra 2007. godine u hrvatskom gradu Nova Gradiška.

facebook printscreen

 
 

Godišnjica smrti Tošeta Proeskog budi bolne uspomene, a kolege i prijatelji putem društvenih mreža odaju počast makedonskom slavuju.

Pročitajte Najlepša balada krije najmračniju tajnu - Ovaj hit Tošeta Proeskog nastao je u zatvorskoj ćeliji

Neverovatan talenat za muziku Proeski je nasledio od majke Domenike koja prelepo peva i oca Nikole koji svira mandolinu i gitaru.

facebook printscreen

 

Oni su prepoznali njegove sposobnosti i podržali su ga da nastavi obrazovanje. Na Tošetovo muzičko opredeljenje je uticala starija sestra Dora sa kojom je često slušao rok muziku.

Instagram

 
 
 

Godišnjica smrti Tošeta Proeskog vratila je sećanje na devojku koja je zauzimala posebno mesto u njegovom životu. 

U pitanju je manekenka Blagica Beti Micova Ristovska koja je upoznala pevača 1998. godine.

Iste godine počela je njihova veza, ispunjena prekidima. Romansa je tako trajala do 2002. kada su Blagica i Toše prekinuli pod pritiskom javnosti.

Pročitajte Prizor koji će slomiti i najtvrđa srca - Toše Proeski u zagrljaju roditelja

Pomirenje je usledilo nakon njegovog nastupa na Pesmi Evrovizije 2004. u Istanbulu. Nastavila se serija prekida i pomirenja, a onda su 2006. stavili tačku na vezu.

Međutim, kako su ispričali prijatelji pevača, njih dvoje su ostali u kontaktu. Redovno joj je slao karte za svoje koncerte, a poruke koje su razmenjivali ostale su sačuvane u njegovom telefonu.

 

 

– Toše i ja nikada nismo prekinuli kontakt.

Svake nedelje smo se čuli, čak smo se u leto 2006. zajedno odmarali na Ohridskom jezeru – potvrdila je jednom prilikom Blagica koja je s pevačevom majkom često posećivala njegov grob.

Komentari. (0)

Loading