Andrijana Videnović

To sebi nikad neću oprostiti: Glumica Andrijana Videnović progovorila o šamarima, bolovi su bili nepodnošljivi

Autor:

14.10.2023 10:57

Foto: K1 televizija

Foto: K1 televizija

Ispovest Andrijane Videnović će vas naježiti



Kada se Andrijana Videnović pojavila na filmskom platnu, svi su znali da je pred njom blistava karijera.

Glumica, danas i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, prvi put je briljirala ulogom u seriji „Sivi dom” kada je imala tek 19 godina. Ispovest Andrijane Videnović o pripremama za tu rolu mnoge je iznenadila i naježila.

youtube printscreen

 

Igrajući Loliku osvojila je srca gledalaca, a nedavno je u emisiji „Prvi red” na televiziji K1 otkrila kakva joj sećanja naviru na pomen te serije, ali i na koji način je gradila svoj lik.

U velikom intervjuu otkrila je da sa ove vremenske distance ne može da prepozna tu Loliku i tu Andrijanu koja je bila mlada i puna entuzijazma, pa je prihvatala sve što se od nje zahtevalo zbog uloge.

Ispovest Andrijane Videnović o tome šta je sve preživela zbog uloge mnoge je šokirala

– „Sivi dom” je jedna od najznačajnijih naših serija i mogu samo da budem srećna što sam u njoj učestvovala.

Kada je gledam danas, još uvek mogu da osetim miris doma, menze, benzinske pumpe gde smo Leka i ja krali gorivo.

K1 televizija

 

Pre svega su mi sećanja vezana za mirise, druženje, ambiciju. Tada smo bili mladi i želeli smo da napravimo nešto najbolje što se ikada napravilo, a skoro da smo i uspeli u tome.

Pročitajte Jugoslavija ju je obožavala, teška saobraćajna nesreća u 21. godini prikovala ju je za kolica, ovo je ona danas (foto)

U svojoj klasi bila je jedna od najboljih studenata pa nije ni začuđujuće što je Darko Bajić odabrao baš nju za pomenutu ulogu. Međutim, pred njom je bio ozbiljan izazov jer nije smela da izostane ni sa jednog časa glume kako ne bi pala godinu na fakultetu.

– Mi smo celu košuljicu snimanja prilagođavali našim časovima glume. Međutim, onda padne sneg i snimanja se odlažu za drugi dan.

Sutradan, kada dođu po nas, krijemo se iza zavesa na Akademiji, jer smo se plašili da ćemo pasti godinu.

K1 televizija

 

Za potrebe uloge promenila je lični opis. Ošišavši svoju dugu plavu kosu pokazala je da je veliki profesionalac jer nije žalila ništa kako bi odlično odigrala rolu koja joj je data.

Ispovest Andrijane Videnović o scenama šamara iz pomenute serije mnoge je iznenadila. Naime, sve je, u stvari, bilo pravo, jer nije imala iskustva da se izmakne.

Pročitajte Nezgoda u kući dovela je do fatalnih posledica - Aleksandra Janković povređena (foto)

– Jedina stvar koju sebi ne mogu da oprostim nije ta što sam primala šamare, to je odlično bilo za dalje građenje lika, nego što sam, da bih bila autentična, držala čvrsto stisnutu vilicu, umesto da je puštam zbog čega su me ti šamari mnogo više boleli.

Mi smo se uživljavali u uloge, kao da smo mi to zapravo, zbog toga je i serija to što jeste. 

Komentari. (0)

Loading