Marija Petronijević

Ekskluzivno za Gloriju Marija Petronijević predstavlja sina i priznaje: Druga beba je dar od Boga

Autor:

10.09.2023 20:00

Foto: Dalibor Dalinović

Foto: Dalibor Dalinović

Marija Petronijević za Gloriju priznaje da je u danima kada se borila s tugom zbog iznenadne smrti majke i oca, saznala je da je drugi put ostala u drugom stanju



Pre samo dva dana na svet je donela drugog sina...

Dok je pokušavala da se navikne na novu realnost nastalu iznenadnim i trajnim odlaskom oba roditelja u  svega tridesetak dana, glumica Marija Petronijević (36) saznala je da je u drugom stanju. Tu vest shvatila je kao signal da je život, uprkos svim sumnjama koje imamo, snažniji od smrti.

Lepa crnka, koja je simpatije publike dobila ulogama u TV serijama “Selo gori, a baba se češlja” i “Šifra Despot”, te filmom “Zavet” Emira Kusturice, dane provodi na farmi u rodnom selu Visibaba pokraj Požege u društvu emotivnog partnera Milinka Isakovića i dvadesetdvomesečnog sina. 

Dalibor Dalinović

 

- Nisam želela da saznam pol bebe. Tako je bilo i kad sam rodila sina. 

Pročitajte Mamin osmeh - Marija Petronijević sa sinom u naručju proslavila rođendan, najslađa fotografija

Najmlađi član porodice Petronijević-Isaković, plavokosi dečak čije ime mama ne želi da otkrije, ne sluti šta ga uskoro očekuje.

- Sin nije svestan da dobija društvo. Još je mali, krajem oktobra će napuniti dve godine. Verovatno ću bebu morati da stavljam na višu platformu da ne ubacuje igračke preko nje, što sam čula da je čest slučaj kod braće i sestara s malom razlikom u godinama.

Sin je veoma vezan za mene, iako je tata veći autoritet. Sve ga zanima, veoma je živahan, čak želi da se popne na traktor. Pretpostavljam da će biti veoma ljubomoran kad shvati da mora da deli mamu s još jednom bebom. Volela bih da imamo više dece, što znači da se možda nećemo zaustaviti na ovoj bebi.

Dalibor Dalinović

 

Uverena je da joj se druga trudnoća dogodila u pravom trenutku.

- Bez obzira na to što smo svakako planirali drugo dete, ono nas je iznenadilo. Smatram ga darom od Boga zato što sam nedavno ostala bez roditelja u kratkom vremenskom periodu. Veoma sam zahvalna što mi se trudnoća baš sada desila jer mi je bila potrebna kako bih se osvežila i motivaciono podigla.

Rađa se novi život, što je veoma važna poruka u okolnostima koje su me snašle. Životni krug se u jednom ciklusu završio, a zatim se u drugom nastavio.

Marija Petronijević za Gloriju - Za kratko vreme prestala sam da budem dete, nečije dete

Glumica je prošlog leta, u razmaku od tridesetak dana, izgubila oba roditelja, mamu Draganu  tatu Miliju.

- Mama je preminula 4. jula, a tata 6. avgusta. Bila sam veoma vezana za njih. Ne znam kako bih prebrodila taj period da nisam pored sebe imala sina kom je tada bilo svega devet-deset meseci. Pomoć drugih u pružanju pažnje i upućivanju iskrenih emocija bila je značajna, ali je materinski instinkt da moram da uradim sve da svom detetu dam više pažnje, sreće i ljubavi bio najznačajniji pokretač.

Dalibor Dalinović

 

Sve se izdešavalo brzo, nisam imala vremena da procesuiram veliki gubitak. Ostala sam bez najstabilnijeg oslonca u životu. Za kratko vreme prestala sam da budem dete, nečije dete, i da imam i mamu i tatu, zapravo, postala je stvarnost da ih više nemam.

U tom razdoblju, kada sam se osećala kao da sam u bestežinskom stanju, često sam sebi postavljala pitanje: “Zašto više nema ljudi koji su me stvorili?” Za mesec dana mi se u potpunosti promenila životna scenografija.

- Još nisam uspela da racionalizujem smrt roditelja kada sam saznala da ću ponovo postati mama.

Pročitajte Nešto slađe skoro niste videli - Sin Marije Petronijević prohodao, jagnje mu je najbolji drug (foto)

Zbog nove situacije, bila sam prinuđena da promenim neke planove, kako svoje tako i partnerove. Imali smo ideju da se otisnemo malo dalje od Visibabe i Požege. Da su mi mama i tata živi, verovatno bih na porodičnom imanju provela još neko vreme.

Nisam se nikada zavetovala da ću ostati u Visibabi zauvek, da neću odlaziti u Beograd ili u inostranstvo, da neću više snimati.

Povratak na selo je bila moja odluka u tom trenutku. Ako budem osećala potrebu da ostanem na imanju - ostaću, ali ne isključujem i druge opcije. Energija sela je potpuno drugačija od one koju sam osećala živeći u Beogradu petnaestak godina. Kad sam došla u Visibabu, nijednog trenutka nisam otpisala Beograd, ili bilo koje drugo mesto.

Dalibor Dalinović

 

O Marijinom partneru malo se zna. Na svako pitanje o njemu zagonetno se nasmeši i ne odgovori odmah. Dobro porazmisli pre nego što formuliše misao.

- Ne nosim burmu jer nismo venčani. Možda ću ja njega zaprositi, ko zna? Dugo se poznajemo, deset-dvanaest godina. Kada smo se upoznali, znala sam da je on čovek za mene, onaj s kojim želim da provedem život.

Trebalo je da se neke stvari poslože kako bismo se spojili. Milinko je svestran, mnogo mi pomaže oko vođenja farme, mada je njegovo zanimanje vezano za IT industriju.

Boško Karanović

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading