Selin Dion

Bolest je uznapredovala... Porodica Selin Dion slomljena: Ne možemo da nađemo nešto što deluje

Autor:

05.08.2023 20:30

Foto: Kevin Winter / Staff / Getty Images Entertainment via Guliver

Foto: Kevin Winter / Staff / Getty Images Entertainment via Guliver

Bolest Selin Dion uznapredovala, ovo su detalji



Vest o bolesti Selin Dion uznemirila je njene brojne obožavaoce širom sveta.

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

 

Naime, pevačica se godinama bori sa zdravstvenim stanjem koji joj je mnogo promenio život i uticao na njenu karijeru.

Pročitajte Bolest nema milosti, neverica - Selin Dion otkazala sve koncerte, obratila se fanovima pretužnim rečima

Sestra muzičke dive, Klodet, u intervjuu za medije iskreno je govorila o problemu sa kojim se Dion suočava, pa je iznela u javnost detalje o zdravstvenom stanju pevačice koja se bori sa sindromom SPS (sindrom ukočene osobe).

- Ne možemo da nađemo nešto što će da deluje. Ali, nada je važna - rekla je Klodet i istakla da članovi porodice Selin Dion ne gube nadu, ma koliko da im je teško:

Photo by Ethan Miller/Getty Images

 

- Verujem da joj odmor i te kako treba. Od svega. Kad nastupa, ona uvek da i 150 odsto sebe, trudi se da pruži najbolje, da bude najbolja… U jednom trenutku, srce i telo vam kažu da im treba pauza i treba ih slušati, a ona je veoma disciplinovana – istakla je Klodet.

Pročitajte Kako je to moguće?! Uprkos opakoj bolesti Brus Vilis ipak na filmskom platnu

Inače, pevačica je turneju zvanično otkazala, a vreme provodi sa svojom porodicom i lekarima koji se trude da joj olakšaju zdravstveno stanje.

Podsetimo,bolest Selin Dion bila je razlog zbog kojeg je ranije odložila svoje planirane nastupe nakon što je u decembru javno rekla da joj je dijagnostikovan poremećaj poznat kao sindrom ukočene osobe.

Instagram

 

Ovo oboljenje karakteriše često grčenje mišića, a "napada“ jednog pacijenta u milion. 

Pročitajte Bolest je uzela maha - Brižit Bardo hitno hospitalizovana

Oboleli vremenom počinju otežano da se kreću, gube i moć govora, a sindrom je najpoznatiji po tome što "pretvara one koji od njega pate u ljudske statue“.

Za bolest Selin Dion još uvek nije otkriven lek, a tretmani koji mogu da pomognu samo usporavaju proces napretka bolesti.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Лаик

06.08.2023 10:14

Шта знам, овако кад погледам њено укочено лице и забринут поглед рекао бих да је то на психичкој бази, а вероватно је имала и неку исхрани засновану на саветима којекаквих 'струкчњака'. Кад би могла да оде негде у неко село уз планину па да тамо окопава кукуруз, да се надише планинског зрака, да једе чисто сељачку просту храну, могжда би се и повратила - ово сасвим озбиљно!