Aleksa Jelić jedva čeka da postane otac, ona će mu roditi dete: Radujem se svemu

Autor:

08.07.2023 12:00

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Uprkos tome što oseća strah od nepoznatog, pevač Aleksa Jelić odlučio je da putem surogat majke dobije dete, uveren da će ga ono motivisati da bude bolji



Svestan činjenice da je karijera samo jedan segment života, pevač i baletski igrač Aleksa Jelić (47) namerava da uskoro uđe u proces koji će mu omogućiti da ostvari svoju najveću želju - da postane otac.

To će učiniti uz pomoć surogat majke.

- Već neko vreme duboko i intenzivno razmišljam o tome i nadam se da me ništa neće sprečiti da svoju želju realizujem. Vreme izuzetno brzo prolazi.

Jeste da je karijera vrlo važna, ali uveren sam da je mnogo važnije da se čovek izrazi kad je reč o emocijama.

Gloria

 

Strahujem samo što ću u celu priču dobijanja deteta uz pomoć surogat majke ući sam, iako sam svestan da nisam ni prvi ni poslednji čovek koji se nalazi u takvoj situaciji.

Kad je porodici, ocu Dragom i majci Vesni, kao i bliskim prijateljima, otkrio šta namerava, bili su oduševljeni idejom.

- Svi su reagovali super, mada su me dragi ljudi, prijatelji koji su već roditelji, pitali znam li da će moj život, barem ovaj dosadašnji, momentalno biti gotov.

Pročitajte Aleksa Jelić - Roko mi mnogo nedostaje

Jasno mi je da moj život s dolaskom deteta više neće biti isti i radujem se svemu tome. Dete će me, uveren sam, motivisati da budem bolji.

Ta promena mi je veoma bitna, trudim se da na predstojeće dane i mesece gledam pozitivno, ponekad pomislim da je to moja misija kako bih zaokružio život i dao mu smisao.

Neke stvari drže me rezervisanim i teraju na razmišljanje kako to sve da organizujem sam, jer je mnogo lakše kad si u paru, kad dvoje podele i radosti i obaveze.

Na sreću, imam brojnu familiju koja već sada zdušno nudi pomoć.

ATA Images

 

Tako krupnu odluku prate brojni strahovi.

- Ne plašim se samo vremena u kome živimo, neizvesnost nam svima kuca na vrata, već i godina koje imam. Ali mnogi su u tu priču ušli pre mene, takođe sami, i uspeli su.

Kad sam imao 40, bila mi je važna karijera, ali onda dođe vreme kad ti više nije važno da budeš mnogo uspešan i da te ljudi prepoznaju, pa tražiš neki dublji smisao.

Postaneš svestan da bi bilo lepo da iza tebe jednog dana ostane neko. Pokušaću u svakom slučaju, jer bih se, da to ne uradim, kajao. Nadam se da ću uspeti.

Aleksa Jelić ozbiljno je razmišljao i o usvajanju deteta

- Dve moje prijateljice iz Austrije započele su tu proceduru još pre četiri godine i tek će na jesen usvojiti dečaka iz Južnoafričke Republike.

Usvajanje je vrlo dug i zahtevan proces u svim državama. Iskreno bih voleo da uz svoje dete, koje ću, nadam se, imati jednog dana, i usvojim jedno i usrećim ga.

Pročitajte Aleksa Jelić - U kadru sa divom

Možda će moje dete “povući” i želju za usvajanjem, koje je za singl roditelje još složenije i komplikovanije nego za par, osim ukoliko niste Kristijano Ronaldo.

Kako na privatnom, pregršt izazova ima i na poslovnom planu. Pred pandemiju korone sa Tamarom i Anom, ćerkama svog strica Žike Jelića, otvorio je restoran u Barseloni.

- Salto Alto, našu malu porodičnu manufakturu, otvorili smo dve nedelje pre nego što je korona paralisala čitav svet.

Marina Pešić / Moć muzike

 

I od tada prolazimo vrlo težak period, podsećamo na Bambija na ledu, ne zna se hoćemo li opstati i izdržati sve nedaće ili nećemo.

Ova godina nam je ključna. Dosta sam energije i emocija uložio u taj projekat, žao mi je što smo ga pokrenuli u baš lošem trenutku.

Ove godine se oprostio od baleta posle tri decenije uspešne karijere.

- Reč je o vizuelnoj umetnosti, za ljude od 20-30 godina, dok je nama iznad četrdeset mesto u publici.

Dvadeset godina sam igrao u nacionalnom teatru, pre toga šest u Pozorištu na Terazijama i godinu i po u ansamblu Kolo.

Dalibor Danilović

 

I da dodam godine iskustva i rada u IT Dansi, čuvenoj baletskoj kompaniji u Barseloni. Prošao sam sve, od moravca do “Labudovog jezera”, i zahvalan sam na tome, pošto sam igrao sjajne koreografije, na divnim scenama širom sveta, sa sjajnim umetnicima i ansamblima, i to skoro bez ikakve povrede.

Voleo bih da jednog dana zaigram na sceni svog matičnog Pozorišta na Terazijama, da tu pokažem sve svoje talente.

Gloria

 

 

Komentari. (0)

Loading