Aleksa Jelić: U kadru sa divom

Autor:

26.07.2019 19:30

Foto:

Foto:



Kad je shvatio da mu u spotu za pesmu ‘Trube sviraju’ treba profesionalna glumica, pevač Aleksa Jelić odmah je pozvao prijateljicu Tanju Bošković, koja je na maestralan način odigrala ulogu džangrizave komšinice

Svestan činjenice da se danas u šou-biznisu podjednako pridaje važnost vizuelnom koliko i muzici, pevač Aleksa Jelić (42) snimio je spot za numeru “Trube sviraju”. Kad je shvatio da su mu potrebni i glumci, nije imao dilemu kome će poveriti ulogu komšinice sa trećeg sprata, odmah ju je ponudio dramskoj umetnici Tanji Bošković (66).

- Tanjino učešće doprinelo je da spot bude još bolji. Nije se nimalo dvoumila kad sam je pozvao, što me je posebno obradovalo. Ostali smo u prijateljskim odnosima od vremena kad smo učestvovali u šou-programu “Tvoje lice zvuči poznato”, pre nekoliko godina. Obogatila je ulogu, tražila je da nabavimo kiselo mleko i krastavac kako bi napravila masku za lice i delovala kao “prava komšinica”.

Igrački deo sniman je na raznim lokacijama u Beogradu, od KPGT-a do Stare ciglane na Karaburmi, ali kad je ekipa, na čelu sa rediteljem Milošem Popovićem, krenula u potragu za odgovarajućom stambenom zgradom, pevač je shvatio da je idealna ona u kojoj živi njegov otac Dragi Jelić.

- Zamolili smo tatine komšije da nam ustupe svoje stanove i da se posle pojave na terasama i prozorima, da njihova prirodnost i spontanost budu ono što će doprineti čitavoj priči. Iskreno, bio sam u šoku, nisam očekivao da će pristati, a kad su čuli da će im nakratko komšinica biti i Tanja Bošković, bili su oduševljeni. Naravno, kasnije su sa njom napravili i selfi, za uspomenu na neočekivano druženje. A Tanja je džangrizavu komšinicu odglumila besprekorno.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

NEMA PREDAJE

Kad je sa kompozitorom Đorđem Nejkovićem, koji je kompletan autor njegovog novog albuma “Metamorfoza”, razmišljao o ženi koja će zaigrati uz trubački orkestar Kristijana Trajkovića, obojica su shvatila da za tu ulogu nema boljeg izbora od pevačice Vanese Šokčić. Novi album, na kom je radio protekle četiri godine, objedinio je sva Aleksina interesovanja.

- On ne predstavlja mene, nego čoveka koji voli da peva, igra, zabavlja i sebe i druge. Želeo sam da i na ovaj način malo promenim granice pop muzike, da ljudi počnu durgačije da je doživljavaju, ali da istovremeno to bude i podstrek ostalim kolegama muzičarima da uprkos teškoj situaciji u kulturi ipak ne odustaju.

Maja Gašić

Autor