Roksanda Ilinčić

Poziv koji je promenio život, Roksanda Ilinčić o saradnji sa Bijonse: Živim svoj san

Autor:

29.06.2023 18:00

Foto: profimedia

Foto: profimedia

Roksanda Ilinčić ostvarila je svoj san, evo šta je ispričala o saradnji sa svetskom divom



I sama Roksanda Ilinčić (47), srpska kreatorka koja više od 20 godina gradi uspešnu svetsku karijeru u Londonu, bila je iznenađena kada je Bijonse izašla pred publiku na krcatom stadionu Totenhema, koji navijači kluba iz severnog dela grada zovu New White Hart Lane u znak sećanja na stari, u njenoj raskošnoj haljini međunarodne Klajnove plave boje (IKB).

Iako pripada maloj grupi dizajnera sa “A” svetske liste i kreacije sa etiketom Roksanda rado nose Helen Miren, princeza od Velsa Ketrin, Sijena Miler, Ema Stoun, Olivija Vajld i Kira Najtli, nije očekivala da će najuticajnija žena svetskog šou-biznisa izabrati njenu haljinu za izlazak pred londonsku publiku na prvom od pet rasprodatih koncerata u britanskoj prestonici u okviru aktuelne turneje “Renesansa”.

getty images

 

- Bilo je to veoma, veoma veliko iznenađenje - priznaje Roksanda.

Pročitajte Omiljena dizajnerka svetskih zvezda - Upoznajte Srpkinju koja je osvojila svet

- Slike i skice modela poslali smo pre početka turneje, a onda su Bijonse i njen tim odlučivali šta će i kada nositi. Nisam imala predstavu kada će se pojaviti u mojoj kreaciji.

Kako prenosi londonski Standard, srpska kreatorka nije bila prisutna na koncertu, ali je zahvaljujući članovima svoje dizajnerske ekipe, koji su bili na licu mesta, posredstvom FaceTimea pratila uživo trenutak kada je američka pevačica izašla na gigantsku binu u njenoj haljini.

getty images

 

- Bila sam superponosna. Zaista živim san - kaže Roksanda.

100 SATI ŠIVENJA Šest nedelja pre koncerta dizajnerka i njen tim bili su u vrtlogu obaveza u kome su prosečno radili petnaestak sati dnevno kako bi stigli da spreme kreacije na vreme.

Pročitajte Veliki uspeh - Holivudska zvezda obukla haljinu Roksande Ilinčić

Prva zvezda londonske Nedelje mode, po čijem rasporedu organizatori ovog događaja doslovno prave program revija, dobila je poziv sredinom aprila od Bijonsine stilistkinje Karen Lengli da predloži izgled pevačice na koncertima u britanskoj metropoli.

Šestočlani tim je utrošio 100 sati šivenja pre nego što je završio prvi deo posla.

Mirko Tabašević

 

- Moram istaći da su rokovi bili veoma kratki. Za komade koje radimo po narudžbi vremenski okviri su duži.

Mada, posao nam je bio olakšan time što su imali veoma preciznu ideju šta žele i šta je poruka turneje.

Sada je to sve lako razumeti, ali u tom momentu smo imali samo reči objašnjenja.

Pročitajte Roksanda Ilinčić ponovo zadivila svet - LFW u znaku srpske dizajnerke

Futuristički elementi, prelepe haljine, nešto što bi zaista trebalo da ostavi snažan utisak na sceni - pojašnjava ova Beograđanka.

Getty Images

 

Haljina od svilenog šifona u međunarodnoj Klajnovoj plavoj boji, koja predstavlja mešavinu francuske plave i plave umetnika Iva Klajna, vijorila se zahvaljujući jakim ventilatorima kad je Bojonse izašla na binu.

Činilo se da je eterična žičana struktura prkosila gravitaciji. Pevačica je izgled upotpunila rukavicama i odgovarajućom ogrlicom od srebra i dijamanata kuće Tiffany & Co.

getty images

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading