Svetska a naša

Omiljena dizajnerka svetskih zvezda: Upoznajte Srpkinju koja je osvojila svet

Autor:

15.07.2022 19:00

Foto:

Foto:

Kreacije Roksande Ilinčić sve popularnije



 
 

Kreacije srpske dizajnerke Roksande Ilinčić su sve popularnije među poznatim svetskim damama. Kejt Midlton oduševila je u njenoj žutoj haljini, koju je nosila na finalu Vimbldona, kad je dodelila pobednički pehar Novaku Đokoviću. Vojvotkinja od Kembridža  obožava kreacije naše umetnice koja več godinama gradi uspešnu karijeru u Londonu, pa je njene modele često nosi. S obzirom na to da je vojvotkinja i kraljica reciklaže, u često se na događajima pojavljuje u modelima koje je već nosila, a Roksandini su joj omiljeni. 

Guliver Getty Images

 

 

 

Pročitajte: Srpska modna vladarka Roksanda Ilinčić- Ćerka je moj najveći ponos!

 

Međutim, Roksandine upečatljive i zanimljive kreacije rado nosi i svetske glumačke zvezde, posebno na dodelama nagrada i filmskim festivalima. Tako je Naomi Vots zablistala na filmskom festivalu u Veneciji u efektnoj žuto-teget haljini asimetričnog kroja.

getty

 

 

Emili Blant oduševila je na svečanosti "ATAIS Gala" u Njujorku, takođe u Roksandinoj kreaciji iz kolekcije za jesen i zimu 2022. godine.

getty

 

 

Umetnica koja je osvojila svet i čije kreacije rado nose i Mišel Obama, Kija Najtli, Kejt Blančet, već godinama karijeru gradi u Londonu, gde je i završila prestižni Saint Martin’s School of Art. Međutim, rodni Beograd ne zaboravlja i i uvek mu se rado vraća. 

- Beograd ima jedno veoma veliko srce. Volim ga, on je moj grad zauvek i uvek ga nosim sa sobom, bez obzira na to gde sam. Beograd je prisutan u svim mojom kolekcijama, on mi je veoma važan. Kad vidite svaku moju haljinu, znajte da je neki deo Beograda utkan u nju. Moja mama je uvek imala afiniteta prema modi, uprkos tome što je farmaceut. Uz takve estetske kriterijume sam odrastala, to je nešto što sam od malih nogu posmatrala, čemu sam se divila i srećna sma što sam u mogućnosti da se time bavim- otkrila je Roksanda u intervjuu Gloriji. 

Bez obzira na svetsku slavu, najvećim uspehom smatra svoju ćerku, jedanaestogodišnju Efimiju Ranku, koja je dobila ime po njenoj mami. 

- Ništa ne može da se poredi sa uspehom u privatnom životu, moja ćerka je moj najlepši maneken i najveća inspiracija. Sve što imam u glavnoj modnoj kolekciji, imam i u dečjoj, uz minimalne izmene, da bi majke i ćerke mogle da budu usklađene, baš kao i nas dve. 

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading