Marko Lav

Pred smrt mu je ostavila potresno pismo: Ovo je sin Mire Furlan, ima majčine oči (foto)

Autor:

24.04.2023 19:50

Foto:

Foto:

Sin Mire Furlan gubitak majke teško je podneo, zauvek će pamtiti njene reči



Velika jugoslovenska glumica Mira Furlan, zauvek nas je napustila pre dve godine, a iza sebe je ostavila supruga Gorana Gajića i sina Marka Lava Gajića

Mira Furlan preminula je u 66. godini od komplikacija prouzrokovnih virusom Zapadnog Nila u svom domu u Los Anđelesu. Uz glumicu su do poslednjig trenutka bili njeni najmiliji koji ovaj gubitak i dalje teško podnose, posebno sin Marko Lav. 

Pročitajte Potresni detalji iz života Mire Furlan - Tamna senka će uvek pratiti Radeta Šerbedžiju

Đorđe Jovanović

 

Sin Mire Furlan dugo je patio za majkom, a posle njene smrti nastavio je da živi u domu u Los Anđelesu koji su ona i njegov otac Goran davno kupili. Marko je po završetku srednje škole upisao IT, te u ovom poslu sada gradi uspešnu karijeru.

Pročitajte Godisnjica bola - Mira Furlan je bila simbol dobrote

Facebook

 

Mira Furlan svom jedincu napisala je potresno pismo koje je posthumno objavljeno u njenoj knjizi.

„Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao da razumeš šta se dešavalo pre tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svet iz kog su potekli tvoji roditelji? Da li uopšte želiš da znaš nešto o tome?

Da li ti treba taj težak prtljag, prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom ceo svoj život, ne nalazeći načina da ga bar začas odloži? Ili pišem za sebe, sebi? Zašto? Da li zato da "bolje razumem samu sebe" pokušavajući da detektujem skrivenu "priču" u raštrkanom, nelogičnom, haotičnom narativu svojega života?

Pročitajte Potresne scene na komemoraciji - Ne postoji poslednji film Mire Furlan

Facebook

 

Dok sam pokušavala odgovoriti na ta pitanja na koja odgovor nije moguć, boreći se s rečima jezika koji nije moj (iako se drsko pretvaram da jeste), desilo se nešto jako čudno: odrastao si. Ne samo to: Amerika je postala drugačija zemlja, zemlja zlokobno slična mestu koje smo nekada napustili s užasom i u očaju.

Pročitajte Dok nas smrt ne rastavi - Miki Manojlović bio je fatalna ljubav ove poznate glumice, kad su obnovili kontakt desilo se najgore

Marina Lukić

 

Više nema sumnje da su sile koje su nas isterale iz naših domova izvojevale globalnu pobedu. Već smo se jednom borili s tim silama. Sada smo umorni. Iscrpljeni ponavljanjem.

Uz to, prilično neobično, ova knjiga postaje drugačija knjiga. To više nije knjiga sećanja na daleko mesto i daleko vreme. Ona postaje nešto puno drugačije: molba Americi i svetu“, napisala je glumica.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (2)

Loading
Mickey

10.12.2023 23:07

Uvek je bila simpatična glumica i on i suprug su bili pravi Jugosloveni, nisu mogli podneti raspad sistema vrednosti u kojima su odrasli. Sramota kako su je napadali jer nije htela ni u čiji tabor, u vreme kad nisi mogao biti svoj , ili si naš ili njihov. Bedno sa njihove strane trk nakon smrti se izvinjavati. Neki ljudi nisu valjali dok su živi, stamotna otimačina kao i sa Teslom.

Zolja

13.04.2024 05:30

Legenda, pre divna i vise od toga osoba. R.I.P