Slavica Ćukteraš

Zvuk u ušima, usta se suše, ne pomaže voda... Bolest je Slavicu Ćukteraš skroz promenila

Autor:

20.04.2023 11:06

Foto:

Foto:

Bolest Slavice Ćukteraš uzela je maha, bilo je teško...



Zdravlje Slavice Ćukteraš već neko vreme zabrinjava, a posle informacije da zbog zadebljanja glasnih žica ne sme da peva, pevačica se prisetila i borbe sa anksioznim poremećajima.

Prilikom gostovanja u emisiji "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović" pevačica je otvoreno pričala kroz šta je sve prošla i koliko joj je to bio težak period u životu.

Pročitajte Naša poslednja slika, kada sam te uhvatila za ruku i prigrlila...Slavica Ćukteraš zauvek se oprostila od nje (foto)

Instagram

 

- Pretežak je bio zato što nisam znala šta mi se događa, a sa druge strane sam morala da radim. Šta više u razgovoru posle sa neuropsihijatrom sam saznala da bi bilo dobro da nastavim da radim. 

To je stvarno jedan period mog života koji me mnogo naučio. Tada sam shvatila da ništa na ovom svetu ne postoji važnije nego naše mentalno zdravlje. 

Tog momenta da prestanu ti strahovi, te panike. Kada bih vam pričala da dve godine nisam otišla u prodavnicu, nisam znala šta se nalazi na rafovima - rekla je Slavica.

Pročitajte Da li će se ikada vratiti na scenu? Evo u kakvom se stanju nalazi Slavica Ćukteraš

Instagram

 

Nekadašnja "Zvezda Granda" plašila se da će se napad dogoditi kada napusti kuću, pa je retko izlazila.

- Sećam se kada me je mama izvodila iz kuće, ja žmurim i pokušavam da ostanem napolju, ali toliko mi se krivi zvuk u ušima u glavi, usta se suše ne pomaže ni voda ni ništa otvaram oči i pitam mamu kakve su mi boje, ona kaže crne, ja sam odjednom postala crna - prisetila se Slavica.

Pročitajte Slavica Ćukteraš u suzama, nalazi nisu dobri - Lekari su mi zabranili da pevam, svi moji nastupi su otkazani

Instagram

 

Profesorka Slavica Đukić Dejanović objasnila je da se anksiozni poremećaj karakteriše time da osoba misli da će poludeti ili umreti, a pevačica je opisala kada i kako joj se to desilo.

- Strašno je bilo. Prvi put sam bila sama u jednom objektu, drugi put sam bila sa ćerkom. Zamislite kada ste sa detetom.... Ali, ja sam znala o čemu se radi. 

Nema veze što mi je smetala buka, množili su se glasovi u mojoj glavi, dete me pita za ovo, ja bih samo da se nekako šćućurim, ali znala sam o čemu se radi. 

Došla sam kući i rekla: "Uf, da li je moguće, ajde sad da vidimo Slavice da li će da se vraća, kako ćemo dalje". 

Pročitajte Oglasila se Slavica Ćukteraš iz bolnice - Ne mogu više!

Instagram

 

- Tu sam zaključala svoje misli, nastavila svoj tok života.

Da kucnem u drvo nije mi se vraćalo, bez ikakve bojaznosti vozim dete, idem po dete, dolazim za Beograd, vozim auto - ispričala je pevačica koja se složila sa profesorkom Đukić Dejanović da se treba suočiti sa situacijama kojih se plašite kako bi se bolest pobedila.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading