Džej Ramadanovski

Tuga: Majka Džeju nikada nije došla u posetu, često je plakao i 1991. godine načisto se slomio (video)

Autor:

29.03.2023 12:32

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Život Džeja Ramadanovskog bio je ispunjen i srećom i tugom, ali je najranije detinjstvo ostavilo veliki trag na njegaFilm "Nedelja" o pokojnom pevaču Džeju Ramadanovskom počeo je da se snima pre dve nedelje. Glavna uloga poverena je denseru Huseinu Alijeviću, poznatijem kao Husa iz nekadašnje popularne dens grupe Bit strit.

Pročitajte Džej Ramadanovski je nju obožavao - Ova glumica je njegova "Bela žena"

Život Džeja Ramadanovskog nimalo nije mazio. Teško odrastanje ostavilo je veliki trag na njega. Od najranijeg detinjstva "šibicario" je, a sa 11 godina bio je smešten u jedan beogradski popravni dom.

O svom teškom životu i odrastanju pričao je u jednom od poslednjih intervjua u emisiji "Balkanskom ulicom".

- Taj kraj naš je, to ja kažem Dorćol Menhetn. Šibicario sam. Nisam bio kriminalac, ali bio sam delikvent. Nikada nisam nikog povredio, ali morao sam da se snalazim u životu. Boli me sećanje na 'sivi' dom.

Pročitajte Zbog ove pesme Džej je bio spreman na sve, nije se dalo da je on otpeva, naježićete se (video)

Moj život je toliko širok, zato hoću da napišem knjigu i da bude 101 strana. Uveče kad legnem kroz glavu mi prolaze razne slike iz prošlosti. Često sanjam popravni dom. Za sve vreme mog boravka tamo, majka me nijednom nije posetila, dolazio je samo otac - ispričao je tada Džej prenosi Mondo.

- Majka je brinula o mojim sestrama, a otac o meni. Često zaplačem zbog toga. U mojoj grupi u domu je bilo 12 problematičnih dečaka. Više puta smo išli na razgovor sa psihologom, to je bilo obavezno.

Od cele te grupe samo smo nas četvorica uspeli u životu, osnovali smo porodice i počeli smo da radimo. Ostali su nastavljali da menjaju domove i ko zna kako su završili.

Život Džeja Ramadanovskog preko noći se promenio 

Po napuštanju doma, pevač je popravio odnos sa majkom, a kao najlepši koncert u karijeri pamti onaj na Tašmajdanu 1991. godine.

 - Tada sam dobio najlepši aplauz u životu, kad mi je keva izašla sa cvećem. Nikad mi nije došla u posetu u dom. A, kad je stala tako ispred sa cvećem...

Bila je poštena žena, nikad mi nije davala da šibiciraim, dolazila je da mi lupa šamare zbog toga.

Ćale je dolazio u dom, ona nije. Takva je žena, šta sad. Sestre su moje bile kod nje, ja kod ćaleta.

Pročitajte Nju je voleo do poslednjeg daha - Evo gde je danas Andrijana, žena kojoj je Džej bio sve

Luka Šarac

 

On je istakao da uprkos tome što nije bio najbolji đak, "nikada nije ponavljao razred", a najveće sreće u životu osetio je kada su mu se rodile ćerke i unuci.

Kocku je "batalio", ali novac za "piće, zezanje, društvo, nikad u životu nikad nije žalio".

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Razum

31.03.2023 14:36

Snimati film o Džeju teška SRAMOTA!