Slađana Milošević

Bolest sa mnogo lica: Slađana Milošević veoma loše, odlučila da napusti bolnicu, obratila se lekarima

Autor:

06.03.2023 18:32

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Zdravstveno stanje Slađane Milošević loše, na svoju ruku napustila bolnicu, evo kakvo se oseća



Pevačica Slađana Milošević (67) prolazi kroz izuzetno težan period života. Muzičarka je otkrila da je u lošem zdravstvenom stanju. Samovoljno je napustila bolnicu jer kako kaže, ugrožena su joj ljudska prava.

- Napustila sam bolnicu, jer nisam mogla slobodno da se krećem - rekla je Miloševićeva.

Pročitajte Teška nesreća - Slađana Milošević povređena, lekari su dali sve od sebe

ATA Images

 

Kako piše Kurir, zdravstveno stanje Slađane Milošević je loše, ali je umetnica na sopstvenu odgovornost odlučila da napusti zdravstvenu ustanovi, gde je poslednjih dana bila na lečenju jer, jer, kako tvrdi, smatra da su joj ugrožena ljudska prava. Slađana pati od autoimune bolesti koja se zove Sjogrenov sindrom, a sama bolest prolazi kroz razne cikluse, ali da joj nikad nije bilo gore.

Pročitajte Slađana Milošević o boravku u bolnici - Pogoršanje je nastalo naglo i neočekivano

Luka Šarac

 

- Nalazim se ispred Urgentnog centra. Ja sam upravo uspela da izađem iz bolnice posle šest dana baš onako jednog ružnog zlostavljanja i zabrane kretanja što je moje ustavno pravo. Lekari su pravili dogovore da se ostane u bolnici da se promeni režim koji oni predlažu, ali to nisu učinili. Naterana sam da koristim jednu prostoriju. Nemam čarape ni cipele na sebi. To je sve tako napravljeno, a koji je cilj njihov ne znam. Jako bih volela da znam šta se dešava iza svega toga jer ne dozvoliti pacijentu da ode do toalata da izađe na vrata prostorije je previše oduzimanja slobode. Ne znam koji bi bio razlog, ali nije mi prvi put da se nalazim u istoj situaciji - tvrdi pevačica.

Šta je Sjogrenov sindrom

Inače, Sjogrenov sindrom je autoimuna bolest, tačnije hronično, zapaljensko, reumatoidno oboljenje koje se ispoljava suvim okom (xerophthalmia) i suvim ustima (xerostomia). Uzrok nastanka ovih pojava je smanjenje funkcija egzokrinih žlezda. Ovaj sindrom se javlja kao primarno oboljenje i udružen sa nekom od drugih sisitemskih bolesti vezivnog tkiva, najčešće sa sistemskim lupusom ili reumatoidnim artritisom.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading