Nisu sve veze prekinute: Jednim detaljem u stajlingu Megan Markl pokrenula brojna pitanja

Autor:

15.02.2022 21:30

Foto:

Foto:

Gostujući na panelu The New York Timesa, Megan Markl nosila je simbol sećanja na britanske žrtve u velikim ratovima, nedvosmisleno time pokazujući da ona i njen suprug, princ Hari, nisu prekinuli sve veze sa monarhijom



Supruga britanskog princa Harija Megan Markl (40) učestvovala je na panelu “DealBook” The New York Timesa na kom se raspravljalo o važnosti ekonomije i položaju žena u njoj. Dok je govorila o neophodnosti plaćanja porodiljskog odsustva majkama, bez obzira na državu u kojoj podižu dete, jedan detalj u njenom stajlingu skrenuo je pažnju sa te njene misije i ponovo pokrenuo priču o odnosu odbeglog prinčevskog para i britanske krune.

Pročitajte i Konačno svi na okupu - Megan i Hari objavili fotografiju sa decom

Guliver Getty Images

 

Kompletno odevena u crno - crni džemper, pantalone, kaiš i salonke - Megan je ispod levog ramena a iznad srca imala crveni cvet maka, čijim nošenjem se pridružila obeležavanju britanske nedelje sećanja na žrtve Komonvelta u svetskim ratovima i kasnijim sukobima. O toj simbolici nije govorila, ali se čini da iako su prošle pune dve godine otkako su Hari i ona odlučili da vrate sve kraljevske privilegije, postanu finansijski nezavisni od britanske krune i iz Londona se presele u Kaliforniju, nisu sve veze zauvek prekinute. Nošenje cveta crvenog maka protumačeno je kao njeno poštovanje britanske monarhije, što nikada nije negirala, i još važnije, kao poruka Bakingamskoj palati da ona želi da ostane u dobrim odnosima sa Harijevom porodicom i da podržava sve humano i plemenito što kraljica Elizabeta i njeni naslednici rade.

Pročitajte i Megan Markl proslavlja jubilej - Šta kaže kraljica?

printscreen

 

 

DRUŠTVENI AKTIVIZAM

Pišući ovih dana o kraljičinom jubileju - sedam decenija na tronu, britanski mediji izneli su saznanja koja je odbio da komentariše predstavnik za medije Bakingamske palate, ali ih nije demantovao. Izvori bliski dvoru otkrili su da je bilo kontakta između Harija i Elizabete i da će on sa Megan i njihovo dvoje dece u junu posetiti London i prisustvovati centralnoj proslavi kraljičinog jubileja. Elizabeta želi da se sretne sa unukom, Megan i dvoje najmlađih praunučadi, a posebno želi da upozna malenu Lilibet, rođenu u Americi, koju je do sada mogla da vidi samo na retkim fotografijama u medijima.

Pročitajte i Megan Markl nekad i sad - Estetskim korekcijama podvrgla se i vojvotkinja

Guliver Getty Images

 

Od kada se vratila u Ameriku, vojvotkinja od Saseksa, nekadašnja glumica, želi da pokrene rešavanje važnih društvenih pitanja, o čemu je pisala i američkom Kongresu.

- I kada je moj stil života bio drugačiji, uvek sam se zalagala za ono što je ispravno. Nije me bilo u Americi dugo, sedam godina sam živela u Kanadi, pa onda u Velikoj Britaniji. Vratila sam se i postala majka dvoje dece, a Amerika je jedna od samo šest zemalja u celom svetu koje nemaju nikakvu formu nacionalnog plaćenog porodiljskog odsustva. To nema smisla. Svi možemo da se složimo da je ljudima potrebna podrška, pogotovo kada tek postanu roditelji. Hari i ja imamo petomesečnu bebu i znamo koliko je ovo vreme osetljivo za nas. Mi imamo luksuz da smo sve vreme s bebom otkako se rodila, ali neki roditelji nemaju jer moraju da rade - ukazala je Megan na problem. n

Komentari. (0)

Loading