Megan i Hari

Kap koja je prelila čašu: Megan i Hari ulaze u politiku

Autor:

10.04.2024 09:54

Foto: Photo by Matt Dunham - WPA Pool/Getty Images

Foto: Photo by Matt Dunham - WPA Pool/Getty Images

Postupak Megan i Harija kraljevska porodica nije očekivala, da li ovo namerno rade?



I dok ceo svet spekuliše da li će Saseksovi porodično doći u Britaniju početkom maja ili će princ Hari sam, čini se da oni ne mare za komentare i uživaju daleko od Bakingemske palate.

Poznato je da je britanska kraljevska porodica politički neutralna i da je njima zabranjeno da komentarišu političku situaciju, baš zato je najnoviji postupak Megan i Harija zapanjio sve.

Photo by Chris Jackson/Getty Images for the Invictus Games Foundation

 

Kada je reč o političkim angažmanima, jedino čime se bave jesu borbe kralja Čarlsa III za očuvanje životne sredine i protiv klimatskih promena, dok se u pitanja u vezi sa izborima ne mešaju, ali izgleda da ne poštuju svi ovo pravilo.

Naime, princ Hari i Megan Markl pokrenuli su kampanju za borbu protiv izbornih dezinformacija, a Axios opisuje kako "dvostranačka koalicija uz podršku moćnih holivudskih igrača i Fondacije Archewell princa Harija i Megan Markl radi na pripremi američkih glasača za mogući deepfake napad" u izbornoj godini.

Postupak Megan i Harija ne prestaje da se komentariše

Otkako su se povukli sa kraljevskih funkcija nisu bežali od učešća u politici, a bilo je čak i predviđanja da će nekadašnja glumica direktno ući u ovaj svet.

Spekulisalo se da želi da bude senatorka Kalifornije, pa čak i predsednica Amerike.

Profimedia

 

Postupak Megan i Harija ne bi trebalo da začudi s obzirom na to da su bili posebno aktivni tokom izbornog ciklusa 2020. u Americi, kada su objavili snimak kojim su pozvali birače da se prijave za glasanje i odbace dezinformacije.

Pročitajte Ne, nikako! Megan Markl prekršila strogo pravilo kraljevske porodice

Hari je poručio glasačima da "odbace govor mržnje, dezinformacije i negativnost na internetu", dok je Megan dodala da su, iako se to ponavlja svake četiri godine, ti predsednički izbori zaista "najvažniji izbori u našem životu" i zamolila Amerikance da iskoriste svoje pravo glasa, piše "Glossy".

Komentari. (0)

Loading