Sedamdeset godina na tronu: Poznati detalji proslave jubileja kraljice Elizabete II

Autor:

11.01.2022 22:25

Foto:

Foto:

Kraljica Elizabeta II uskoro će proslaviti jubilarnu 70. godinu na tronu.



Britanska Bakingemska palata predstavila je nedavno kompletan program proslave povodom obeležavanja 70 godina vladavine kraljice Elizabete II.

Proslava koja nas očekuje biće posebna iz više razloga, a najpre zato što će ovo biti prvi jubilej koji Elizabeta proslavlja bez svog supruga, princa Filipa, koji je preminuo prošle godine, prenose strani mediji.

Pročitajte i Hrabro se drži: Kraljica Elizabeta prvi put Novu godinu dočekuje sama

Getty Images

 

Proslava predviđa da kraljica otvori vrata javnosti svog privatnog imanja, kao i nastupe neke od najvećih svetskih zvezda ispred pomenute palate u Londonu.

Međutim, pojavio se i neočekivani problem, zbog zdravstvenog stanja kraljice, kojoj su lekari navodno savetovali da odmara, zbog toga organizatori pomenute proslave starhuju da kraljica neće prisustvovati svim planiranim događajima.

Pročitajte i Ona ne ide u tržne centre: Kako kraljica Elizabeta kupuje božićne poklone i šta najčešće bira

Getty images

 

Smatra se da će veliki deo ovih dužnosti verovatno ispuniti članovi kraljevske porodice, uključujući princa od Velsa i Vojvotkinju od Kornvola.

Kraljica obično provodi godišnjicu svog ustoličenja privatno na svom imanju u Sandringemu.

Službene proslave jubileja počeće u ponedeljak, takmičenjem platinasti puding u pripremi hrane kako bi pronašli jelo koje će posvetiti kraljičinoj vladavini. Recepte će ocenjivati ​​stručni žiri koji će činiti vrhunski kuvari.

Od 12. do 15. maja očekuje se spektakl u krugu zamka Vindzor u kome će učestovati čak 1.000 izvođača sa preko 500 konja. Ova predstava će publiku provesti kroz istoriju kraljevstva od Elizabete I do danas.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading