Elizabeta Druga

Doktori zabrinuti, sva deca stigla u Škotsku: Hoće li se kraljica oporaviti

Autor:

08.09.2022 16:00

Foto:

Foto:

Britanska kraljica pod medicinskim nadzorom



Elizabeta Druga nalazi se pod medicinskim nadzorom u zamku Balmoral u Škotskoj. Kraljičini lekari, kako prenosi BBC News saopštenje Bakingamske palate, "zabrinuti su za njeno zdravlje". Britanska suverenka, koja je 21. aprila napunila 96 godina, u utorak  je imenovala novu premijerku Liz Tras, bila na nogama, i fotografisana nasmejana. Taj sastanak je očigledno iscrpeo, s obzirom na to da su joj lekari sutradan savetovali da otkaže virtuelni sastanak Tajnog saveta - visokih ministara. 

 „Nakon dalje procene jutros, kraljičini lekari su zabrinuti za zdravlje Njenog Veličanstva i preporučili su joj da ostane pod medicinskim nadzorom“, navodi se u saopštenju Bakingamske palate. 

Getty Images

 

Sva njena deca su već stigla ili su na putu u Škotsku. Princ Čarls je tamo otputovao sa svojom suprugom, vojvotkinjom od Kornvola. Vojvoda od Jorka i grof i grofica od Veseksa su na putu ka Škotskoj, dok je princeza Ana već bila tamo. Na putu za Balmoral je i princ Vilijam, dok je vojvotkinja od Kembridža ostala u Vindzoru sa decom, Džorždom, Šarlotom i Luisom. 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa doputovali su iz Amerike i trebalo je da prisustvuju dobrotvornoj akciji u Londonu, međutim, i oni su takođe krenuli put Balmorala, rekao je njihov portparol.

Osim krlajičine dce, pred kapijama zamka Balmoral počeli su da se okupljaju i zabrinuti građani, a pred kapijama zamka su i pripadnici policije, koji održavaju red. 

Britanska premijerka Liz Trus rekla je da su njene misli bile sa kraljicom i njenom porodicom. „Cela zemlja cje duboko zabrinuta vestima iz Bakingemske palate ovog ručka“, napisala je ona na Tviteru. „Moje misli - i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva - su u ovom trenutku sa Njenim Veličanstvom Kraljicom i njenom porodicom.

Pročitajte i: Sedamdeset godina na tronu- Poznati detalji proslave jubileja kraljice Elizabete II

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading