Ona ne ide u tržne centre: Kako kraljica Elizabeta kupuje božićne poklone i šta najčešće bira

Autor:

05.01.2022 19:15

Foto:

Foto:

Novogodišnji šoping - za neke poslastica, za druge noćna mora. A kako svoje najmilije dariva kraljica Elizabeta?



I plemstvo voli da obraduje drage ljude, a da li ste se pitali kako izgleda šoping kraljice Elizabete? Pa, daleko, od onoga na šta smo mi navikli.

Naime, kraljica nikada ne ide u beskrajne obilaske radnji i tržnih centara, čak ni online kupovina ne dolazi u obzir. U vreme darivanja, prodavnice se sele kod nje - ili u vidu posebnih kataloga ili po ćoškovima dvoraca.

Pročitajte i Hrabro se drži - Kraljica Elizabeta prvi put Novu godinu dočekuje sama

Getty Images

 

Ono po čemu se kraljica još razlikuje od prosečnog čoveka jeste to što sa odabirom poklona ona počinje već za letnjih meseci, a i to što se na njenom spisku nalazi oko 600 stotina ljudi. Taj spisak, sačinjen od članova porodice, prijatelja, uglednih ljudi i članova osoblja, sačinjava njen lični sekretar Edvard Jang.

Pol Barel, poznati bivši batler u službi kraljice, a potom i ledi Dajane, a sada komentator događaja u vezi sa monarhijom, objasnio je Elizabetin način kupovine.

Prodavnice sa "kraljevskom garancijom“, pečatom odobrenja krune, šalju joj specijalno štampane kataloge, a ogranak poznate robne kuće "Džon Luis“ iz ulice Oksford u Londonu postavlja neku vrstu improvizovane prodavnice u uglu rezidencije, sa svim proizvodima koji bi joj se svideli.

Pročitajte i Tragedija na kraljevskom dvoru - Njen odlazak ostavlja veliku prazninu

Getty Images

 

Kada je Elizabeta u Vindzoru, prodavnica je postavljena u jednom od salona zamka, malo korišćenoj dnevnoj sobi, koju kraljica može da poseti kad to njoj odgovara. Ona to obično čini posle večere, precizira Pol Barel, oko deset uveče, kada je slobodna od obaveza i može ležerno da baci pogled. Ne voli da je uznemiravaju dok bira.

A što se tiče odabira, pa Barel kaže da kraljica uvek bira veoma praktične poklone koji se mogu koristiti. Apsolutno izbegava ukrasne predmete i one koji nemaju nikakvu namenu.

- Neki tanjiri za piknik, na primer, ponekad stolnjak. Ili par kuhinjskih krpa - otkriva bivši batler kraljice Elizabete.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading