S kraljevskih dvorova

Hrabro se drži: Kraljica Elizabeta prvi put Novu godinu dočekuje sama

Autor:

24.12.2021 10:50

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Pošto joj je u aprilu preminuo suprug, princ Filip, ovo će biti prvi božićni i novogodišnji praznici koje britanska kraljica Elizabeta II dočekuje bez njegaBritanska kraljica Elizabeta II je otkazala tradicionalno božićno putovanje u Sandringem, u Norfolku, zbog zabrinutosti oko porasta broja slučajeva omikron varijante virusa korona. Umesto toga, ona će praznik provesti sama u Vindzoru gde će joj se u jednom trenutku priključiti članovi kraljevske porodice. Iz Bakingemske palate rečeno je da je to Elizabetina lična odluka i da pokazuje “preventivni pristup”.

Pročitaj i - Tragedija na kraljevskom dvoru: Njen odlazak ostavlja veliku prazninu

Iako će članovi kraljevske porodice biti uz kraljicu ovo će biti prvi božićni i novogodišnji praznici koje će Elizabeta II dočekati bez supruga, princa Filipa koji je preminuo 9. aprila u 100. godini. Ona je, tradicionalno, uputila poruku svim podanicima, a na objavljenoj fotografiji vidi se kako u crvenoj haljini sedi u okićenoj sobi, za stolom na kojem stoji njena i Filipova zajednička fotografija. Sudeći prema toj fotografiji, Elizabeta se hrabro i dobro drži po pitanju odlaska njenog supruga.

Getty Images

 

Pandemija već drugu godinu zaredom dovodi do otkazivanja kraljičinog božićnog putovanja u Sandringem. Prethodne nedelje, ona je saopštila da neće organizovati tradicionalni porodični predbožićni ručak. I to je bio njen odgovor na zabrinutost zbog širenja nove varijante kovida-19.

Ipak, palata se trudi da kraljici uredi Vindzor kao i svih ranijih godina, bez obzira što praznike prvi put dočekuje bez supruga i uprkos aktuelnom pogoršanju situacije sa pandemijom korona virusa. Rezidencija kraljice je okićena i izgleda prelepo.

Getty Images

 

Za sada nije poznato koji članovi kraljevske porodice će posetiti kraljicu u Vindzoru ovog Božića, ali je portparol Bakingemske palate najavio da će "sve odgovarajuće mere" biti poštovane.

Komentari. (0)

Loading