Ovo niko nije očekivao: Kraljica revoltirana što se praunuka zove po njoj!

Autor:

09.06.2021 13:15

Foto:

Foto:

Lilibet Diana, devojčica koja je tek nedavno došla na svet, jedanaesto je praunuče kraljice Elizabete II, a njoj je odmah po rođenju pripisana uloga mirotvorca u raskolu između njenih roditelja, Megan i princa Harija i ostatka britanske kraljevske porodice



Sudeći po imenu koje su joj roditelji namenili, Lilibet Diana bi trebalo da čuva uspomenu na dve velike žene, svoju prabaku kraljicu Elizabetu i tragično preminulu baku princezu Dajanu.

Vrlo hrabar čin spajanja ove dve žene u jednom imenu, protumačen je kao dvostruki simbol pomirenja, kako u prošlosti zavađenih Elizabete i Dajane, tako i trenutno sukobljenih Megan i Harija sa ostatkom kraljevske porodice, na čelu sa Elizabetom.

Pročitajte i Kraljica Elizabeta II pružila unuku ruku pomirenja

Profimedia

 

Još jedna nijansa u odabiru ovog imena slutila je na otapanje leda sa zaleđenih odnosa unutar porodice, a naročito na odobrovoljenje njenog najstarijeg člana. Naime, Lilibet je bio Elizabetin vrlo intiman nadimak, a njime su je smela oslovljavati samo dva čoveka, njen deda, Džordž V, koji joj je nadimak i dao i njen nedavno preminuli suprug, princ Filip.

Međutim, ispostavilo se da je upravo odabir ovog imena, koji bi za mnoge bio okarakterisan kao dirljiv, za članove kraljevske porodice, a naročito prabaku imenjakinju, uvredljiv potez.

Pročitajte i Da li će Arči pomiriti kraljevsku porodicu i princa Harija?

Photo by Julian Simmonds - WPA Pool / Getty Images

 

Izvori iz Bakingemske palate tvrde da kraljica nije konsultovana oko odabira imena i da ona ni najmanje nije srećna zbog toga što se beba zove po njoj.

- Hari i Megan su iskoristili njen veoma ličan i poseban nadimak da tako nazovu svoje drugo dete i to nakon što su bili onoliko grubi i prema njoj i prema celoj kraljevskoj porodici. Mislim da je ona očajnički nesrećna zbog toga i zato mislim da to nije nimalo dobra ideja. To je veoma grubo prema njoj - istakla je Anđela Levin, koja je odlično upućena u zbivanja u kraljevskoj porodici, kao i u njenu istoriju.

S druge strane, izvor blizak Hariju naglašava da par ne bi koristio to ime da kraljica nije izrazila svoju podršku.

Pročitajte i Skandal potresa Britaniju - Agent MI5 priznao ubistvo princeze Dajane, a evo zbog čega (video)

Getty Images / Victoria Jones

 

- Vojvoda je razgovarao sa porodicom pre objavljivanja imena, a njegova baka je zapravo bila prvi član porodice kojeg je pozvao. Tokom tog razgovora, podelio je želju da ćerku nazove Lilibet u njenu čast. Da nije podržala, oni ne bi koristili to ime - izjavio je izvor.

Podsetimo, princ Hari treba da putuje u London, gde će se, prema pisanju medija, prvi put od "Megzita" sastati nasamo sa kraljicom, pa će biti moguće zaključiti koja je od ovih oprečnih verzija događaja istinita.

Komentari. (0)

Loading