Porodica se nije oglasila: Godišnjica odlaska Đorđa Balaševića

Autor:

19.02.2022 18:00

Foto:

Foto:

Đorđe Balašević, jedan od najvoljenijih umetnika u regionu, napustio nas je pre godinu dana



Danas je godinu dana od kako je čuveni kantautor Đorđe Balašević preminuo tokom lečenja od korona virusa u Kliničkom centru Vojvodine.

Pročitajte i Đole Balašević od porodice se oprostio tri mesec pre smrti - Oproštajno pismo upućeno najmilijima

Petar Đorđević

 

Njegova porodica je ostala dosledna svojim stavovima da odlazak voljenog ne treba posebno obeležavati, te se danas povodom toga njegova deca i supruga nisu oglašavali.

Ovakvu odluku nedavno je obrazložila njegova ćerka Jelena Beba Balašević na svom fejsbuk profilu gde je napisala: ’’Obeležavati dan kad je Neko Tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući.

Pročitajte i Đorđe Balašević - Rodiću se ja opet, nisam ja od onih što jednom zauvek umru

Ata Images

 

- Ne zbog "nedostatka poštovanja" nego upravo suprotno. Tog Nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima... I ne, NIJE ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog Nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan. Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao "formalnost koju treba da obavim" – napisala je između ostalog Beba Balašević.

Pročitajte i Porodica Balašević poklanja Akademiji umetnosti vrednu opremu

Ata Images

 

Podsetimo, Balašević je rođen 1953. godine u Novom Sadu a 1977. godine započeo je muzičku karijeru sa grupom Žetva, sa kojom snima pesmu "U razdeljak te ljubim".

Na dan kada je sahranjen, 21. februara, proglašen je dan žalosti u Novom Sadu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
savudin

21.02.2022 12:08

koliko vidim njima je bitno da naplate sve sto mogu ....samo materijalno im bitno ... ne verujem da bi to Đole podrzao