Ćerka Đorđa Balaševića potresnim rečima oprostila se od oca: Naći ćemo se tamo!

Autor:

24.02.2021 18:00

Foto:

Foto:



Umetnik koji je bio voljen širom zemlje i nekadašnje Jugoslavije, bio je poznat i po tome što je svoju porodicu uvek držao visoko na lestvici prioriteta.

O svojoj Olji ispevao je najlepše stihove i ona je, kao što je sam navodio, bila stožer njegove poezije i večna inspiracija. Više puta je isticao ljubav prema svojoj deci, a neretko je bio veliki oslonac njima.  Đorđe Balašević preminuo je 19. februara od posledica upale pluća, a sahranjen je u prisustvu najbližih članova porodice i tamburaše koji su svirali njegove pesme. Porodica je insistirala da masovnog okupljanja na groblju ne bude, a u regionu su se samoinicijativno na gradskim trgovima okupljali obožavaoci, ne bi li voljenom umetniku odali poslednju počast.

Pročitajte i:Bez njega ništa neće biti isto - Sećanje na Đoleta Balaševića živeće u nama! (foto)

Đorđe Balašević, foto: Instagram printscreen

Za Balaševićem su ostali njegovi stihovi, koji će se prenositi s generacije na generaciju , supruga Olivera i deca Jovana, Jelena i Aleksa.

Od smrti voljenog kantautora mediji nisu dobijali nikakve dodatne informacije od porodice skrhane bolom sem jednostavnih potvrda tužnih vesti.

Na Instagramu se prva oglasila njegova ćerka Jovana koja je na svom Storiju uz fotografiju napisala:

Pročitajte i Kako je Đole Balašević delio roditeljske savete sinu Aleksi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana Balasevic (@lolabalasevic)

- Van ideja pogrešnog činjenja i ispravnog činjenja, postoji polje. Naći ćemo se tamo. Kad duša legne u tu travu, svet je previše ispunjen da bi se o njemu moglo razgovarati - napisala je Jelena Balašević stih pesme pesnika Dželaludina Rumija.

Verujemo da je članovima porodice isuviše rano da se obraćaju javnosti i da je ovaj Jovanin potez  na društvenoj mreži početak  suočavanja sa velikim gubitkom.