Bez njega ništa neće biti isto - Sećanje na Đoleta Balaševića živeće u nama! (foto)

Autor:

22.02.2021 12:20

Foto:

Foto:Mirno i u tišini, bez velike pompe otišao je jedan od najvećih. Đorđe Balašević sahranjen je juče na Gradskom groblju u Novom Sadu, u prisustvu nalbižih članova porodice i tamburaše koji su svirali njegove pesme. Porodica je insistirala da masovnog okupljanja na groblju ne bude.

Sahrana Đorđa Balaševića, foto: ataimages

Među pesmama koja se čula sa groblja uz zvuke tamburice, bila je i Đoletova čuvena 'Olivera', pesma koju je posvetio svojoj supruzi, opisujući njihovu vanvremensku ljubav koja je bila inspiracija mnogima.

Sahrana Đorđa Balaševića, foto: Ataimages

Ljubavna priča Olivere i Đoleta Balaševića predstavlja jednu od najromantičnijih, čarolija kakva se retko viđa ne samo na našim prostorima, već i u svetu.Priča koja je velom najčistije emocije obavila brak dug četiri decenije, ostaje kao živo sećanje na Đoleta, čoveka, koji je, kako se čini, voleo nijansu lepše od svih.

Sahrana Đorđa Balaševića, foto: ataimages

Napustio nas je Đole, a za njim, ostali su stihovi koji će trajati, koji će se prenositi s generacije na generaciju baš kao i ta čuvena priča o njemu i Olji i njihovoj čistoj ljubavi. Priča koja će živeti, retka i iskrena, za korak iznad svih ostalih. Od Balaševića su se prethodnih dana na gradskim trgovima u zemlji i regionu opraštali poštovaoci, obožavaoci i prijatelji.

Đorđe Balašević pomen, foto: ataimages

U Novom Sadu juče je proglašen dan žalosti, a i danas u tom gradu sve će biti u znaku tragično preminulog kantautora.

Đorđe Balašević pomen, foto: ataimages

Podsetimo, Balašević je 16. februara primljen na infektivnu kliniku u Novom Sadu, gde se lečio od upale pluća. Lekari su preduzeli sve neophodne mere, ali do poboljšanja nije dolazilo. U petak, 19. feburara stanje mu se dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Višesatni napori lekara KCV, na žalost, nisu urodili plodom i Đorđe Balašević je preminuo tri meseca pre svog 68. rođendana.

Đorđe Balašević pomen, foto: Ataimages