Đorđe Balašević: Rodiću se ja opet, nisam ja od onih što jednom zauvek umru

Autor:

13.06.2021 21:00

Foto:

Foto:

Nebjavljene pesme omiljenog kantautora sa ovih prostora pronađene su u godišnjaku Gimnazije "Svetozar Marković Toza"



U godišnjaku Gimnazije "Svetozar Marković Toza" iz Novog Sada, Đorđe Balašević, tada gimnazijalac, počeo je da objavljuje svoje pesme, a među njima su i one koje nikada nisu zapevane na koncertima koje je održavao decenijama.

Pročitajte i Porodica Balašević poklanja Akademiji umetnosti vrednu opremu

ATA Images

 

Prenosimo ih u celosti:

 

Ako ti je srce od kamena   Ako ti je srce od kamena, Ne brini, Ima još kamenoloma I kamenorezaca, Još se tu mogu izvršiti Neke izmene i dopune U cilju opšteg poboljšanja. Ako ti je srce od kamena, Ne brini, Nego stvori i kamen u bubregu Pa onda počni da skupljaš Svo ostalo kamenje, I stalno ponavljaj: "Kamen po kamen - palača" I tako dalje. Ako ti je srce od kamena, Ne brini. Za kamena srca širom planete, Kamenko prognozira najlepša vremena. Bez obilja padavina, I bez ciklona i anticiklona I temperatura u padu. Ako ti je srce od kamena, Ne brini, Čak ni u centru Sremske Kamenice Ne postoji opasnost da budeš Kamenovan, Jer, to se klin klinom izbija, A ne kamen kamenom. Ako ti je srce od kamena, Ne brini, Nisi jedini.  

Pročitajte i Aleksa Balašević prvi put govori o odlasku oca Đorđa Balaševića - smrt je samo jedan bezopasni momenat!

Petar Đorđević

 
  Par reči o našoj ljubavi   Ja sam pretežno težio ka seksu, Ti si volela ukrštene reči, U redu, priznajem, Možda se nismo voleli Baš kao golub i golubica, Ali smo se voleli Kao neke druge životinje, I bilo nam je lepo. Ja sam pretežno težio ka seksu, Ti si volela ukrštene reči, Tvoja mama je zbog mene Dobijala lupanje srca, I zbog nje sam konačno uspeo da shvatim Sve one silne viceve o taštama. Tek, Ja sam pretežno težio ka seksu, Ti si volela ukrštene reči, Eto, to radimo i danas, Ali ne više u duetu.  

Pročitajte i Misteriozna posveta najpoznatijeg albuma Đorđa Balaševića!

ATA Images

 
  Poruka čovečanstvu   Rodiću se ja opet, Nisam ja od onih Što jednom zauvek umru.  

Inače, odlučeno je da od ove godine učenici osmog razreda na časovima muzičke kulture obrađuju Đoletovu "Drvenu pesmu", koja se pridružila "De-molu" i "Devojci sa čardaš nogama", koju već od ranije izučavaju učenici šestog, odnosno sedmog razreda.

Podsetimo, Balašević je u februaru mesecu preminuo od upale pluća, koju je izazvao korona virus.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading