Porodica Balašević poklanja Akademiji umetnosti vrednu opremu

Autor:

22.04.2021 18:28

Foto:

Foto:

Đorđe Balašević napustio nas je pre dva meseca od posledica virusa korona, a njegova porodica danas je donirala visokoškolskoj ustanovi u Novom Sadu opremu korišćenu za promociju njegovog filmskog prvenca "Kao rani mraz"



Olivera Balašević danas je u ime porodice Balašević donirala Akademiji umetnosti u Novom Sadu audio-vizuelnu opremu u vrednosti od 30 hiljada evra, koja će u budućnosti biti korišćena za produkciju studentskih radova, prenosi RTV. 

Oprema je ranije korišćena za promociju filma "Kao rani mraz", a porodica Balašević poklonila ju je Akademiji iz jednog posebnog razloga. 

Pročitajte i Aleksa Balašević o specifičnom značenju njegovih postupaka - sveti nastavak, ponos i pobeda!

Luka Šarac

 

- Šou - biznis je u današnje vreme stao, ali obrazovanje ne sme, istakla je Olivera na skupu koji je upriličen na Akadmiji povodom uručenja vredne opreme i dodala da je posebne emocije vezuju za ovu ustanovu u kojoj su studirale obe njene kćerke, Jovana i Beba. 

- U ovim danima koji su teški za moju decu i mene, kao roditelj mogu biti mirna. Od moje troje dece dvoje je iškolovala ova akademija. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, gradu Novom Sadu i građanima i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao, rekla je ona. 

Pročitajte i Aleksa Balašević prvi put govori o odlasku oca Đorđa Balaševića: smrt je samo jedan bezopasni momenat!

Sava simic

 

Na akademiji su istakli da će oprema koju poklanja porodica Balašević podsticati i afirmisati produkciju studentskih radova, kako u muzičkoj, tako i u dramskoj umetnosti, a istakli su i da ovo nije prva pomoć i saradnja sa porodicom Balašević.

 

Komentari. (0)

Loading