Mangupi i feministi u jednom - Pravi muškarci se prema ženama odnose dostojanstveno i sa poštovanjem!

Autor:

11.09.2020 13:25

Foto:

Foto:



Oni su prema mišljenu mnogih žena najpoželjniji muškarci na svetu, kako zbog svoje ličnosti tako i zbog činjenice da su borci za jednakost polova, što ih čini neodoljivim.

Poznato je da princ Hari uvek ističe važnost borbe za jednakost polova, Megan Markl je čak izjavila da se njen suprug javno deklarisao kao feminista. Zbog toga ga je silno ishvalila tokom intervjua s ikonom feminističkog pokreta Glorijom Stejn, posebno oduševljenje njegovim odnosom prema ženama Megan je izrazila zbog njihovog 15-mesečnog sina Arčija, kome će princ u budućnosti biti savršen primer.

Šarliz Teron za veća prava žena!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meghan Markle Source (@meghanmarklesource) on Sep 7, 2020 at 11:30am PDT

Princ Hari dugo je već feministički orijentisan.

- Kad su žene ohrabrene, neuporedivo poboljšavaju živote svih oko sebe - svoje porodice, zajednice i zemlje. To nije samo stvar žena, i mi muškarci moramo da prepoznamo svoju ulogu u tome. Pravi muškarci se prema ženama odnose sa dostojanstvom i poštovanjem koje zaslužuju - rekao je princ Hari davne 2013. godine.

Međutim princ nije jedini muškarac koji se javno deklarisao kao feminista, neki su čak otišli i korak dalje, pa su u znak podrške obulačili i haljine.

Glumac Rajan Gosling smatra da u društvu dominira patrijarhat koji između ostalog pokušava da kontroliše kako se žene prikazuju na malim ekranima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ryan Gosling Official (@ryan_gosling_oficial) on Sep 9, 2020 at 11:16am PDT

- To je šovinizam - uveren je Gosling te ističe da su žene često psihički i emocionalno snažnije od muškaraca. A s njegovim zapažanjem slaže se i popularni glumac Džejson Momoa tvrdeći da je njegova samohrana majka najsnažnija osoba koju je ikada upoznao.

Sandra Silađev: Strip slobode i snage

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Momoa Fans (@ijasonmomoa) on Sep 9, 2020 at 5:31am PDT

Kao znak podrške, glumac Danijel Krejg je 2011. godine snimio video povodom Dana žena, obučen u haljinu, a da pritom nije izgledao ništa manje muževno nego u odelu čuvenog agenta Džejms Bonda.

Jedan od onih koji zdušno stoji uz žensku zajednicu je i pevač Džon Legend - Svi muškarci trebalo bi da budu feministi. Kada bi muškarcima stalo do ženskih prava, svet bi bio mnogo bolje mesto - istakao je Legend.

Novi početak Katarine Žutić: Na fakultet nisam otišla po diplomu, već po znanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Craig Official (@danielcraig.offical) on Sep 10, 2020 at 12:45pm PDT