Kraljica Elizabeta II svesno dovodi svoj život u opasnost?

Autor:

18.09.2020 13:51

Foto:

Foto:Kraljica je odlučna i ne namerava da odstupi od svoje odluke!

Britanska kraljica Elizabeta od početka pandemije koronavirusa 'skrivala' se od javnosti u dvorcu Vindsor i nije primala goste, pa čak ni druge članove kraljevske porodice, izuzev svog 99-godišnjeg supruga princa Filipa.

Međutim ovog leta u kraljičinom letnjikovcu Balmoral po prvi put su se okupili brojni članovi kraljevske porodice kako bi zajedno proveli odmor, a kada se odmor završi u drugoj polovini meseca, 94-godišnja kraljica vraća se u Bakingemsku palatu i nastavlja sa svojim javnim kraljevskim dužnostima, javio je zastupnik Bakingemske palate. To znači da je kraljica svesno odlučila da se izloži riziku zaraze korona virusom koji bi za nju, zbog njene ogromne starosti mogao da bude fatalan.

Kraj jedne ere – vladavina kraljice Elizabete II približava se kraju?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Royal Family (UK) (@british_royal_family_uk) on Sep 17, 2020 at 8:02am PDT

Predstavnik palate istakao je da će kraljica doduše, ograničiti broj svojih obaveza i službenih prijema te će strogo da se pridržava epidemioloških pravila kako bi se rizik zaraze sveo na minimum. O tome su kraljica i princ Filip vodili brigu i prilikom odlsaska na letovanje u Blamoral, a navodno ih je pratilo puno više osoblja nego za neka ranija letovanja kako bi se smanjila mogućnost da dođu u kontakt s korona virusom.

Kraljica Elizabeta II: Povratak obavezama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Royal Family (@familia_real_britanica23) on Sep 17, 2020 at 4:53pm PDT

Kraljica u oktobru planira da se vrati životu u dvorcu Vindsor, a Bakingemsku palatu će koristiti za primanje gostiju i održavanje javnih događaja. Podsetimo, kraljica je još u martu mesecu na odmor u Balmoral pozvala i princa Harija i njegovu suprugu Megan Markl, ali oni se nisu odazvali. Britanski mediji pisali su kako se Hari uželeo kraljevske porodice koju nije video šest meseci zbog pandemije, ali Megan navodno nije želela ni da čuje za to, čime ga je jako rastužila.

Kraljica Elizabeta: Podržavam Harija i Megan u želji za novim životom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rainha Elizabeth II (@rainhadoreinounido) on Sep 17, 2020 at 3:18pm PDT