Ivan Bosiljčić napustio je 'Urgentni centar', pa poručio: Nemoćni smo pred lekarima!

Autor:

26.11.2020 12:10

Foto:

Foto:



Ivan Bosiljčić doneo je neočekivanu odluku, te je odlučio da napusti jednu od trenutno najgledanijih domaćih serija!

Iako je u medijima više puta izjavljivao da mu na snimanju treće sezone izuzetno nedostaju kolege iz prethodnih sezona Marko Janjić i Tamara Krcunović koji su zajedno sa Ivanom Jevtovićem i Bosiljčićem činili temelj 'Urgentnog centra', kao i Milica Janketić, Danica Maksimović, Bojan Perić i Miša Dragičević, koji su prošli kroz snimanje ove medicinske drame, glumac je istrajao u nameri da novu sezonu privede kraju, a nakon sinoćne epizode oprostio se od ovog projekta. Ipak, Ivan nije krio radost što posle čitave decenije ponovo snima sa Slobodom Mićalović i jednim od svojih omiljenih kolega mlađe generacije Milanom Kolakom.

U veoma emotivnoj sceni u kojoj doktor Arsić pakuje u kutiju stvari iz svoje ordinacije, pre nego što ode, a koja je bila predviđena scenarijom, glumac je tražio od rekvizitora da mu donese fotografiju na kojoj su sve kolege koje su ranije napustile seriju. Želeo je da to bude poslednja i najdraža stvar koju će spakovati. Na taj način, simbolično se rastao od ove priče.

Ivan Bosiljcic, Foto Sasa Mihajlovic

Za portal '24sedam' Ivan je preneo utiske sa snimanja i najznačajnije trenutke koje, kak okaže, nikada neće zaboraviti.

- Na snimanju serije bilo je raznih momenata, od vrhunske igre do novih saznanja o ljudima, zakonima, medicini. Možda će mi sve to zbog nekih novih poslova jednom ispariti iz sećanja, ali ono što nikada neću zaboraviti su deca koja su pršla kroz ovo snimanje. Dok gledate moje scene sa mališanima, morate znati da tu glume nije bilo, svako od njih je mislio da sam pravi doktor, tekst koji smo izgovarali često je bio smišljen na licu mesta, uplakane sam stvarno smirivao, nestašne animirao igračkama. Neki su mirno spavali u kadru, a ekipa od preko trideset ljudi je šaputala i na prstima išla po studiju. I shvatio sam da se i mi, odrasli, kada odemo kod lekara, nekako smanjimo i nemoćni smo, kao deca pred novim pregledima i dijagnozama. Ovu ulogu posvećujem svim medicinskim radnicima koji su, bez obzria na preteške okolnosti u kojima rade, ostali nežni i pažljivi prema nama, našim roditeljima i našoj deci. - Zaključio je Bosiljčić.

Pročitajte i: Emotivni suprug Ivan Bosiljčić oduševio suprugu Jelenu Tomašević: Srećan ti rođendan srećo!