Vožnja koja je mogla da ga košta života: Džordž Kluni konačno je progovorio o nesreći koja se desila!

Autor:

29.11.2020 16:00

Foto:

Foto:Nakon dvogodišnjeg ćutanja glumac Džordž Kluni progovorio je o saobraćajnoj nesreći na Sardiniji iz 2018. kada je za dlaku izbegao smrt, posle čega je supruzi Amal obećao da neko vreme neće voziti motor.

Jedna vožnja motorom holivudskog glumca i reditelja Džordža Klunija (59) mogla je da košta života 10. jula 2018. godine na Sardiniji. Koliko je saobraćajna nesreća u Kosta Koralini ostala duboko urezana u njegovom sećanju i koliko je uticala na njega da postane obazriviji govori podatak da o tome nije javno govorio pune dve godine. Tek sada, otvorio je dušu za magazin GQ i ispovedio se kako je proživeo taj udes.

- Sećam se da sam ležao na zemlji. Vrištao sam, zaista vrištao. Grant Heslov, sa kojim sam tog dana krenuo u vožnju, dovezao se motorom do mene. Urlao je na sve da pozovu hitnu pomoć, a okupljeni, koji su izašli iz svojih automobila ili prišli sa trotoara, samo su stajali nada mnom, držali mobilne telefone u rukama i snimali me - prisetio se oskarovac nemilog događaja.

Kluni je tog leta sa porodicom i prijateljima boravio na italijanskom ostrvu i često je vozio motor sa prijateljem Heslovom, rediteljem, scenaristom i producentom sa kojim je pripremao seriju “Kvaka 22”. Prema saopštenju policije posle saobraćajne nesreće, za udes nije bio odgovoran glumac već vozač automobila marke mercedes koji je prešao u suprotnu traku želeći da skrene. Navode policije potvrdio je i snimak sa sigurnosnih kamera koji je kasnije objavio Corriere della Sera, na kom se jasno vidi trenutak kada se motor zakucava u automobil, nakon čega Džordž “leti” u vazduh, okreće se jednom i pada na tlo.

Nakon nesreće, CNN je izvestio da je glumac svom prijatelju Heslovu prvo rekao da je “dobro biti živ”.

- Kada sam motorom udario u automobil, poleteo sam iznad. Išao sam glavom, ali sam imao kacigu. Sleteo sam na ruke i kolena. Na snimanjima sam često to radio. Više od sto puta sam se dočekao na ruke i kolena. Bilo koja druga verzija pada po mene bi bila kobna. Ta spoznaja me je skroz poremetila. Bio sam izbačen iz koloseka. Jedva sam se smirio - priznao je Kluni.

Profimedia

Bez cinizma!

Ubrzo posle udesa helikopterom je prebačen u bolnicu Jovan Pavle II na Siciliji. Pošto je utvrđeno da nema preloma niti ozbiljnih povreda i da mu je stanje stabilno, otpušten je na kućni oporavak. Lekari koji su ga primili rekli su da je često tokom pregleda izjavljivao da je imao “više sreće nego pameti”.

- Nisam ciničan momak i uvek se trudim da u svemu pronađem dobro. Ali nikada neću zaboraviti trenutak nakon sudara za koji sam mislio da bi mi mogao biti poslednji u životu - ispovedio se glumac.

Posle takve spoznaje nije ga iznenadio zahtev supruge, advokatice Amal, da više ne seda na motor. Bar neko vreme. To je prihvatio bez pogovora, a koliko je ozbiljan u svojoj odluci govori to da kada razmatra novu ponuđenu ulogu pita ima li scena na motoru.

Pročitajte i: Džordž Kluni konačno otkrio istinu: Razrešene sve nedoumice o razvodu sa Amal! 

U vreme pandemije virusa korona glumac i reditelj vrlo je odgovoran. Kontakte je smanjio na minimum. Boravi uglavnom kod kuće u Los Anđelesu gde montira novi film “The Midnight Sky”, za koji je pustio bradu. Slobodno vreme provodi u kuvanju, čišćenju i podizanju blizanaca Ele i Aleksandra zajedno sa suprugom.

- Sam se šišam, ošišao sam čak i decu. Svakodnevno sređujem našu kuću, brišem, usisavam, perem veš i sudove. Osećam se kao moja majka 1964. godine. Tek sada razumem zašto je spalila grudnjak - našalio se Kluni.