Slobodan-Boda Ninković ne planira ništa da promeni posle penzionisanja!

Autor:

28.11.2020 14:00

Foto:

Foto:Osim što će više vremena provoditi na placu u blizini rodnog Smedereva, glumac Slobodan-Boda Ninković ne planira da bilo šta promeni posle penzionisanja sledeće godine: i dalje će igrati na scenama beogradskih pozorišta i snimati serije i filmove.

Kad sledeće godine ode u penziju, osim što će više vremena provoditi na placu u blizini Smedereva, glumac Slobodan-Boda Ninković (63) ne planira mnogo toga da promeni u svojoj životnoj rutini. I dalje će igrati predstave u pozorištu i snimati serije i filmove.

- Penzionisanje će biti samo formalno pošto nameravam i dalje da radim, doduše ne baš punom parom kao dosad. Kad ste stalno zaposleni u teatru, a Beogradsko dramsko pozorište je moja kuća, onda imate i obaveze i odgovornost prema toj kući, ne možete baš mnogo da birate šta ćete igrati. Potrudiću se da ubuduće broj uloga uskladim sa svojim fizičkim mogućnostima, kao i da odaberem one koje mi prijaju.

Poslednjih nekoliko meseci veoma je posvećen sređivanju placa i kuće koje je njegova supruga, zajedno sa svojim bratom, nasledila od roditelja, ali priznaje kako još nije doneo konačnu odluku da li će mu to uskoro biti nova porodična oaza.

- Znam samo da ću se svim silama potruditi da tamo provodim što više jer mi to izuzetno prija. Svi smo svedoci da je Beograd poslednjih sedam-osam godina toliko zagušen da je praktično nemoguće kretati se, a poslednjih meseci situacija je zaista katastrofalna, gubi se izuzetno mnogo vremena u prevozu, koje bi moglo pametnije da se iskoristi. Ako ništa drugo, bar za odmor, a ne za zamaranje i nerviranje zbog gužvi u saobraćaju.

Najezda lišća

Glumac otkriva da na placu ima i razno voće i povrće, te da je već napravio planove za narednu godinu. Na proleće ga prvo očekuje sređivanje travnjaka, a zatim i neophodne popravke kuće kako bi u njoj moglo duže da se boravi.

- Ne žurim nigde, sve ću raditi natenane. Volim da odem tamo jer osećam divan mir i spokoj, opustim se i potpuno očistim od tenzija i strke kojoj sam svakodnevno izložen. Mesto je sjajno, a blizu je Beograda pa začas mogu da skoknem ukoliko je nešto potrebno. Najviše mi se sviđa leti, tada je hladovina božanstvena. Tokom godina shvatio sam da priroda, kao i kuća, traži svog slugu. Tu nema pogovora, stalno ima nešto da se raducka. Evo, opalo lišće iz tri puta ne možemo da pokupimo. Taman sve očistimo, a sledeći put nas dočeka još veća gomila, kao da je odnekud “niklo” ponovo.

Pročitajte i: Slobodan Boda Ninković doneo neočekivanu odluku: O zdravlju se ne razmišlja kada do nečega dođe, već stalno! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by • Filmirano™ (@filmirano)

Pauzu u pozorištu, uzrokovanu pandemijom virusa korone, iskoristio je da se ozbiljnije posveti muzici, koja je bila “na čekanju” skoro pune četiri decenije.

- Ne mogu da kažem da mi je prekid rada u teatru baš dobro došao, ali da ne bih dangubio, sa svojim bendom OPS, osnovanim još pre četrdeset godina, uspeo sam da završim novi album koji će se, bože zdravlja, pojaviti na proleće. U međuvremenu smo objavili kompakt disk sa pesmama za decu i želeli smo da ga predstavimo uživo, međutim, promocija će morati da sačeka bolja vremena. Pošto sam karijeru i počeo u pozorištu za decu Boško Buha, shvatio sam koliko je važno da se najmlađima obraćamo na pravi način.

Nove mere u borbi protiv pandemije teško su mu pale, ali ih prihvata.

- Koliko god da nam je na početku sezone bilo neobično što igramo pred znatno manjim brojem gledalaca, shvatili smo da tako mora. Predstava “Čitač”, koju smo tada premijerno izveli, lepo je prihvaćena, što me veoma raduje. Nisam siguran koliko će biti delotvorno to što je početak predstava sada pomeren na 18 sati. Mislim da će ljudi koji rade do pet teško uspeti da dođu na vreme. Možda bi ipak bilo bolje da smo igranje obustavili dok ne prođe ovaj najgori talas. Iskreno, jedva čekam da se sve ovo završi i da se sa publikom opet družimo u normalnim okolnostima, u punoj sali.