Neke ljubavi jednostavno traju: Jelena Tomašević i Branislav Tomašević obeležavaju 14. godišnjicu braka!

Autor:

31.10.2020 18:00

Foto:

Foto:Dok su obeležavali 14 godina braka, bivša manekenka Jelena Ivanović Tomašević, danas vlasnica modeling agencije, i glumac Branislav Tomašević postali su svesni da im je zajedničko vreme prošlo brzo kao treptaj oka.

Bračni par Jelena Ivanović Tomašević (38) i Branislav Tomašević (39) dokaz su da se na javnoj sceni može živeti skladno i bez skandala. Nekadašnja muza Žan-Pola Gotjea i uspešni dramski umetnik nedavno su obeležili 14. godišnjicu braka. Kada se osvrnu na zajedničko vreme, čini im se da je sve proteklo brzinom treptaja oka. A koliko je godina prošlo postanu svesni tek kad pogledaju sinove Dušana, Bogdana i Stefana, koji su već tinejdžeri.

- Obavezno se pred spavanje igram sa njima i nedavno sam se zapitao kako je moguće da su tako brzo porasli. Najstariji Dušan je još malo pa moje visine. Kad uđem da proverim da li su pokriveni dok spavaju, iznenadim se kad vidim koliki je čovek. I to mi je potpuno neshvatljivo, jer mi čitav taj period, otkako smo se Jelena i ja upoznali, zaista deluje upravo kao treptaj oka. Da nije dece, izgleda da ne bismo ni znali šta znači taj protok vremena - smatra Branislav.

Jelena napominje da joj je od samog početka veze među njima sve delovalo potpuno prirodno.

- Da nas vi niste podsetili na godišnjicu, skoro da tome ne bismo pridali pažnju. Valjda čoveku sve one lepe stvari, koje prijaju, prolaze mnogo brže nego one koje ga žuljaju ili su mu dosadne. Nama je život dosta dinamičan, i pojedinačno i kao zajednici, stalno smo u nekim akcijama. Dušan trenira košarku, Bogdan ide u dramski studio kod Mike Aleksića, a kod najmlađeg Stefana prepoznajemo dar za muziku, pa ćemo ga uz redovnu sigurno dati i u muzičku školu - otkriva Jelena.

Pročitajte i: Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić proslavili 9. godišnjicu braka, ali na način koji će vas oduševiti! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official) on Oct 24, 2020 at 2:06am PDT

S obzirom na to da imaju dva školarca, pandemija im je prilično poremetila život, mada oboje smatraju da deca treba da se navikavaju na promene.

- Situacija sa školom je nezahvalna, pošto dva dana nastavu prate od kuće onlajn. Sistem je vrlo nezgodan, nije osmišljen da deci pomogne, pa često ni ne razumeju šta treba da uče. Zato smo mi roditelji oformili grupe na društvenim mrežama, razmenjujemo informacije kako bismo shvatili šta oni zapravo treba da rade. Nas dvoje inače nismo od onih roditelja koji će završavati školu u ime svoje dece. Njihova obaveza je da uče, a mi smo tu da ih podržimo i probamo da im olakšamo koliko je to trenutno moguće - objašnjava Jelena.

Nova realnost

I dok su dvojica starijih sinova već veliki dečaci sa kojima se oboje odlično razumeju, Stefan je još mali i traži više prostora na porodičnoj pozornici.

- Ponekad braći remeti mir, provocira ih, a nama svakodnevno skreće pažnju. Ima zahteve, koji mi teško padnu kad sam u gužvi, ali ipak na kraju prekinem to što radim kako bih video šta želi. Trudimo se da im pružimo sve ono što im je potrebno, da izrastu u zdrave i stabilne ličnosti. Mislim da se ljubav, briga i vreme koje im sada posvećujemo, dok odrastaju, kasnije višestruko vraćaju - uveren je Branislav.

Tomaševići su vreme tokom vanrednog stanja proveli na obroncima Rudnika, na glumčevoj dedovini, gde su napravili lepo imanje. Priznaju da se posle nekoliko meseci provedenih u prirodi nisu ponovo privikli na grad.

- Kad god odemo u selo, uvek kažem da ću ostati tamo, jer je to život po meri čoveka, s dovoljno prostora. Čovek je stvoren da živi u prirodi, okružen zelenilom, da se budi uz cvrkut ptica, a ne u betonu i sivilu. Jedne večeri vraćao sam se iz Gornjeg Milanovca i video da nam je u dvorište ušla srna. Bilo je kasno, samo je Dušan bio budan, pa sam ga poveo do prozora i pokazao mu je. Valjda i životinje osećaju neku dobru energiju i mir. Drugi put sam u pola noći čuo da nešto zveči. Svi su spavali, ustao sam da proverim šta se dešava i usred dvorišta ugledao pet krava, koje su pobegle komšiji i tumarajući po mraku ušle kod nas. Tek sad sam postao svestan da nam prođu godine, pa i decenije života, a da nismo otkrili neke potpuno i savršeno jednostavne stvari. Lako se čovek navikne na to nešto iskonsko što nosimo u genima, a što ga vezuje za zemlju - tvrdi glumac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official) on Sep 4, 2020 at 3:36am PDT

Dodaje da je odrastao uz životinje i da mu je neshvatljivo da poslednjih dvadesetak godina na putu od Beograda do Gornjeg Milanovca na okolnim livadama vidi samo poneku ovcu ili kravu.

- Toliko je zaraslih livada da ih može biti na stotine. Voleo bih da ove vanredne okolnosti utiču na ljude da se vrate pravim, tradicionalnim vrednostima i životu u skladu sa prirodom. Da sami počnemo da proizvodimo hranu, jer smo sa svih strana pretrpani problematičnim proizvodima. Imamo prelepu zemlju i treba da je čuvamo i da iskoristimo sve što nam ona nudi.

Pročitajte i: Jelena Tomašević je ovu tajnu krila godinama! (video) 

Branislav se posle višemesečne pauze vratio u teatar i kaže da mu je veoma tužno kad pogleda u gledalište u kome je više praznih nego popunjenih stolica.

- Ljudi koji sede sami ne reaguju onako kako bi reagovali da je sve puno, kada ih ponese neka lepa situacija. Ili bi se bar čuo neki žamor. Sada toga nema i to se reflektuje i na scenu. Prija mi što imam glumački trening, ali sve dok sale ne budu opet ispunjene i dok ne osetimo tu pravu energiju, mislim da ćemo u hendikepu biti i mi i gledaoci.

Tužna slika

Nedavno je počeo probe novog komada u Zvezdara teatru, “Berača snova” Vladimira Đurđevića. Priznaje da je nakon dve decenije poželeo da se od pozorišta malo odmakne i radi neke druge stvari. U novembru ga očekuje snimanje pete sezone serije “Ubice mog oca”. A kako se poslednjih godinu dana sve ozbiljnije bavi i pevanjem, upravo je objavio četvrti singl “Dok sanjam te”, čiji je autor manekenka Ana Sekulić, koja se i pojavljuje u spotu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official) on Apr 19, 2020 at 4:21am PDT

Za razliku od Branislava koji se punom parom vratio svojim glumačkim obavezama, Jelena, direktorka modne agencije Model Scouting Office, morala je u doba pandemije da promeni način poslovanja.

- Ova turbulentna vremena naučila su me da je prvi i najvažniji korak opstanka prihvatiti promene, a potom sagledati šta je dobro i korisno u onome što nam izazovi poručuju. Presložila sam poslovanje, navike, postavila prioritete i pronašla način da obojim pogled na budućnost novom energijom i novom vizijom. Uradili smo rebrending agencije, sada imamo novo ime J’s Management. Moja desna ruka Jelena-Jeka Đokić, koja je deceniju učila od mene i postala izuzetan agent, zaslužila je priliku da raste kroz poziciju partnerskog odnosa. Obe smo Jelene, ali se treba uvek setiti ko je prva Jelena. Reč je o gospođi Jeleni Mladenović, ikoni manekenstva na našim prostorima, koja je naša večita inspiracija. U to ime, J’s je pravo osveženje našeg identiteta. Spaja iskustvo prošlosti, renome sadašnjosti i modernizaciju budućnosti. Pre korone nisam mogla ni da zamislim da firma može da funkcioniše ako ne odem na posao, ali sam u ovim vanrednim okolnostima shvatila da može i drugačije, da mogu vrlo uspešno da radim i od kuće.