Nesvakidašnja emocija - Iranac Mahdi Hodabahši ljubav svog života pronašao u Srbiji!

Autor:

26.12.2020 16:00

Foto:

Foto:



Osim što je za Srbiju osvojio prvo mesto na nedavnom Evropskom prvenstvu u tekvondou, Iranac Mahdi Hodabahši je u našoj zemlji pronašao ljubav svog života, bivšu reprezentativku Tanju Tanacković

Iranca Mahdija Hodabahšija (29), reprezentativca Srbije koji je osvojio zlatnu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u tekvondou u Sarajevu, u našu zemlju doveo je sport, a u njoj je ostao zbog ljubavi. Sve je počelo kad je pre sedam godina došao u kamp Tekvondo kluba Galeb u Vrnjačkoj Banji. Tu je upoznao sadašnju suprugu Tanju Tanacković (33), nekadašnju srpsku reprezentativku u tom sportu. Ljubav se rodila veoma brzo. Mahdi se vratio u Iran, ali je posle nekoliko godina odlučio da uzme srpsko državljanstvo i preseli se u našu zemlju kako bi bio non-stop sa Tanjom.

Foto: Jakov Simovic

- Uspeli smo da prevaziđemo sve prepreke koje nosi veza na daljinu i da izgradimo zajednički život. Strpljenje i razumevanje su ključ. Moja supruga je moja najveća podrška, pored porodice u Iranu. Ona je bivša reprezentativka i apsolutno razume sve što prolazim svakodnevno, i kada su dani dobri i kada su loši - iskren je Mahdi.

Do pre dve godine viđali su se s vremena na vreme, čak su na oko godinu i po dana i prekinuli vezu. Tanja se tada povukla iz sporta, a Hodabahši je presekao i rešio da se preseli u Beograd. Venčali su se prošle godine na intimnoj ceremoniji. Kad se situacija s virusom bude smirila, nameravaju da naprave dva slavlja, jedno u Srbiji, drugo u Iranu.

- Nedostaje mi najviše iranska hrana, koja se sprema sa posebnim začinima i na drugačiji način nego u Srbiji. Fali mi i što ovde ne mogu da kupim iranski pirinač koji je zaista fantastičnog ukusa - priznaje sportista.

Foto: Jakov Simovic

Olimpijske želje!

Po dolasku u Srbiju nastavio je da trenira u Tekvondo klubu Galeb. Nedavno je na Evropskom prvenstvu u Sarajevu osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 80 kilograma, prvu posle 22 godine za Srbiju, uprkos tome što je skoro preležao kovid i imao manju povredu.

- Uvek je neverovatan osećaj popeti se na pobedničko postolje. To je i razlog što se svih ovih godina takmičim i uvek težim da osvojim zlato. Iskreno, nadam se da ću u budućnosti osvojiti još mnogo medalja za Srbiju. Bilo mi je izuzetno teško, protivnici su bili veoma kvalitetni i motivisani pošto je ovo jedan do prvih turnira posle dužeg vremena. Sada svi žele da budu što bolje spremni za Olimpijske igre naredne godine.

Mahdi nema samo medalju sa olimpijade, sve ostale je već osvojio. Ima najsjajnije odličje sa Svetskog prvenstva, šampionata Azije, Azijskih igara i Solidarity igara. Lako se navikao na stil rada u klubu Galeb i na čitav tim.

- I Iran i Srbija imaju odlične škole tekvondoa, iako se razlikuju. Međutim, podjednako su uspešne i zahvaljujući Draganu Joviću dugo godina sjajno sarađuju. I moji prijatelji, članovi kluba, Milica, Vanja, Tijana, Dimitrij, doprineli su da se ovde osećam kao kod kuće. Otkako živim u Beogradu, shvatio sam koliko su naše dve zemlje zapravo slične, ljudi su otvorenog srca, prihvatili su me od starta.