Glumac Zlatan Vidović ovu glumicu uporedio s jednom od najboljih domaćih glumica ikada!

Autor:

11.02.2021 17:00

Foto:

Foto:



Poznati glumac iz Banja Luke Zlatan Vidović trinaestogodišnju Biljanu Čekić s kojom igra u filmu „Dara iz Jasenovca“ uporedio je s jednim od najboljih srpskih glumaca ikada.

- Kada budete pogledali film shvatićete da je mala Bilja dragulj. Na kastingu za film učestvovalo je više od 3.000 dece i mislim da se nikada tako obiman kasting nije radio za neki naš film. Ona je dete odraslo na selu, izvan svih ovih današnjih novih tehnologija. Verujte da od Slavka Štimca nismo imali takav glumački dragulj u našoj kinematografiji – kazao je Vidović o Biljani u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1 televiziji.

Zlatan Vidovic, foto: Televizija K1

Danas je odjeknula vest da ovaj film Predraga Gage Antonijevića nije ušao u uži izbor za nagradu Oskar, ali istovremeno iz Amerike stižu vesti da film odlično prolazi kod publike u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da je IMDB ponovo dozvolio ocenjivanje ovog domaćeg filma na svom sajtu.

Pročitajte i Tragična priča Dare iz Jasenovca gubi u trci za Oskara, kome smeta istina?

Zlatan Vidovic, Foto: Televizija K1

Zlatan je kazao da se cela ekipa ovim filmom, na čelu sa rediteljem i scenaristkinjom, prihvatila jako teške i odgovorne teme.

- Istine se moraju govoriti. Smatram da, ako se istine sakrivaju, rane bivaju sve dublje i dublje. Svim narodima na ovim našim prostorima potrebno je da znaju istinu. Tumačio sam veoma tešku i zahtevnu ulogu, igram čoveka kojeg odvajaju od porodice i on u Jasenovcu radi kao kopač jama za leševe, i mnogo je teško ući u taj lik i otvarati sve te fioke u podsvesti. Ali, uprkos svemu, naš film govori o nadi. O tome da čovek mora da se bori za svoje svetlo na kraju tunela – kazao je Vidović na televiziji K1.