Mirka Vasiljević o braku: Nije moje da naglas odlučujem, nego da se ženskim trikovima izborim za ono što mi je bitno

Autor: Maja Gašić

25.04.2019 19:00

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Tanja Nikolić, Foto:Dalibor Danilović, ATA images

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Tanja Nikolić, Foto:Dalibor Danilović, ATA imagesSamo hronični manjak vremena kriv je za to što se glumica Mirka Vasiljević (28) i kapiten fudbalera Crvene zvezde Vujadin Savić (28) još nisu venčali. Par je u stabilnoj vezi već deset godina i za to vreme dobio je troje dece, sinove Andreja (7) i Mihaila (4) i kćerku Adrijanu (5).

Mirka Vasiljević: Da se pita samo Vujadin venčanje bi se dogodilo već sutra

Obaveze oko dece uglavnom obavlja Mirka: ispraća ih u školu i vrtić, radi domaće zadatke sa Andrejom, vodi ih na proslave i rođendane.

- Mislim da muškarci mnogo kasnije osveste da imaju decu. Vujadin je sad u fazi ozbiljne komunikacije s njima, polako gradi odnos sa svakim od njih jer su u uzrastu kad mogu i da odgovaraju na pitanja. A i klinci imaju mnogo pitanja. Ali žena je ipak bolji organizator porodičnog života. Iako se trudimo da budemo savremeni, opet se vraćamo na ona iskonska pravila po kojima je žena održavala ognjište. Volim što sam ovovremenska žena, zbog toga i nisam prestala da radim, jer hoću da privređujem i da se u tom smislu osećam korisno i zadovoljno. Trudim se da u porodici imam onakva pravila kakva su postojala nekada ranije, da nije moje da naglas odlučujem, nego da se nekim ženskim trikovima izborim za ono što mi je bitno. To može da se ostvari na mnogo mudriji i pametniji način. Moja obaveza je da porodicu držim na okupu, jer nisam sigurna koliko su to muškarci u stanju u ovom današnjem ludilu.

Mirka Vasiljević: Učim decu da budu bliski, da im zajedništvo bude sveta stvar

Suprug joj mnogo olakšava porodični život pošto se trudi, i u tome uspeva, da probleme sa fudbalskog terena ne unosi preko kućnog praga.

Mirka Vasiljević otkrila kako izgleda romantično veče sa Vujadinom

- Potpuno je razumljivo da ne može da bude srećan ako Zvezda izgubi. U takvim situacijama gledam da u kući bude mirnija atmosfera, da klince sklonim prvih pola sata dok on malo ne odboluje gubitak. Vujadin je veoma emotivan, posebno kad igra za Zvezdu, oseća preveliku ljubav i poštovanje prema njoj, pa onda loše stvari prvo prežljivljava kao kapiten, potom i kao navijač i neko ko voli klub. Srećom, nismo do sada često imali takvih momenata. Inače, oboje pričamo o problemima kad se suočimo s njima. U takvim prilikama treba da budeš dobar sagovornik i saslušaš ono što će ti partner reći. Nas dvoje se dobro poznajemo, sazrevali smo zajedno. Ponekad jedno drugome kažemo ili uradimo nešto iz besa ili revolta. A opet, pošto gajimo emocije, kad prođe bes, nije nam nikakav problem da kažemo izvini. A to svako voli da čuje.

 

Maja Gašić

Autor