Lena Kovačević

Počastila nas bikinijem: Prvi put je vidimo u ovom izdanju

Autor: Gloria.rs

06.08.2022 17:30

Foto: Irina Duplevskaja

Foto: Irina Duplevskaja

Izgled Lene Kovačević: plava sirena u morskim avanturamaIzgled Lene Kovačević: u letnjem i morskom izdanju. Poznata pevačica i kompozitor Lena Kovačević je široj javnosti postala poznata nakon izdavanja albuma „Dobar dan za pevanje“, koji je objavljen 2009. godine, pod okriljem PGP RTS-a. Džez umetnica je diplomirala na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu, a objavila je tri studijska album za srpsko tržište. Kada se prvu put predstavila svojim glasom, muzičkim stilom koji predstavlja kombinaciju pop i džez muzike, svojim nastupom donela je novi zvuk i muzički pravac koji do tada nije imao mnogo prilike da se čuje. Nakon objavljivanja albuma, postala je jedna od članica žirija u muzičkom takmičenju „Prvi glas Srbije“, u kojem je ocenjivala, usmeravala i učila takmičere tehnikama i stilovima pevanja, a nakon toga je usledio album „San“, koji je izdala 2013. godine i koji je proglašen za najbolje prodavani album regiona.

Instagram screenshot @lenakovacevic_official

 

 

Pročitajte Najveći ponos, snaga i radost: Upoznajte Vuka i Teodora, sinove Lene Kovačević

 

Njen naredni album „Džezeri“, predstavljao je nešto drugačiji stilski pravac, jer je Lena ovim albumom odala počast Momčilu Bajagiću, njegovom stvaralaštvu i pesmama, koji je rađen u Beogradu i Njujorku, izdat krajem 2015. godine, a u toku je treći tiraž ovog albuma. Karijeru je započela turnejom 2004. godine nastupajući sa jednim od najpoznatjih orkestara u Holandiji, pevajući na različitim evrposkim festivalima, na kojima su nastupali i umetnici kao što su: Dee Dee Bridgewater, Randy Craford i drugi. Poznata kantautorka je imala priliku i da se oproba kao Brend Ambasador nekim od najveći kompanija: ASUS, Frey Wille jewellery, XYZ Premium Fashion Store (Calvin Clain, Burberry, Marc Jacobs...).

 

Instagram screenshot @lenakovacevic_official

 

 

Ona je imala čast da nastupa na nekim od najvažnijih događaja, koji su imali društveni odjek i značaj, kao što je venčanje Jelene i Novaka Đokovića na Svetom Stefanu 2014. godine, kao i na venčanju Princa Filipa i Princeze Dajane Karađorđević 2016. godine. Ona je kantautror i kompozitor pesme „Pick up“ i po prvi put objavljuje sing na engleskom jeziku, čiji je producent zvezda među američkim procentima Godfri Dajmond. Ovaj singl se premijerno emitovao na američkom radiju Sirijus XM u Njujorku, kada se prvi put pesma jednog srpskog izvođača našla na američkim plejlistama. Lenin muzički sastav sa kojim nastupa od 2009. godine po različtim festvalima u regionu i inostranstvu sastoji se od muzičara koje spaja strast prema kolaž pop i džez muzici, kao i tradicionalnim pesmama Balkana kojima su obojili svoj muzički program.

Lena Kovačević je poznata kao dama od stila, koja se na koncertima, gradskim i društvenim dešavanjima uvek može videti svečano obučena, pažljivo birajući svoje toalete. Poznata umetnica leto provodi radno nastupajući po različitim festivalima i manifestacijama koje se održavaju preko leta, ali stiže i da se odmori i rashladi na Crnogorskom primerju, gde kombinuje radne obaveze sa opuštanjem u bazenu, pa je tako sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instgram podelila slike svojih vodenih avantura i izgleda na plaži, pokazujući zavidnu figuru, raznolikost kupaćih kostima, ali i malo drugačijeg stila.

 

Instagram screenshot @lenakovacevic_official

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading