Meksička avantura Petra Zeca: Proslava ćerkinog rođendana uz marijače i ljute pomorandže


Lokalne đakonije

S obzirom na to da je grad poznat po neverovatno ukusnoj hrani i lokalnim pićima, tekili i meskalu, nas troje smo se svakodnevno prepuštali hedonizmu. Posebno je bila zanimljiva proslava rođendana, kada smo Jelena i ja Milici nazdravljali kriškom pomorandže posutom ljutom paprikom i meskalom zvanim “400 zečeva”. Probali smo i razne đakonije, gvakamole, avokado sa čili sosom, tortilja supu, svinjska rebarca sa suvim grožđem, školjke prelivene salsom i ljutim umacima od habanere. Još je Bernard Šo ustvrdio da nema iskrenije ljubavi od one prema hrani, i složio sam se s tom tvrdnjom dok sam uživao u meksičkim gastronomskim i muzičkim čarolijama.

Luka za bogataše

Posetili smo i obližnji Kabo San Lukas, luku s velikom marinom u kojoj se na talasima ljuljuškaju bogataške jahte. Sa slavljenicom smo u ovom neverovatnom letovalištu proveli desetak dana, nakon čega je ona morala da se vrati u Los Anđeles, gde živi poslednjih godina. Jelena i ja odlučili smo da obiđemo i Kankun, na atlantskoj obali Meksika.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Gloria magazin
Foto: Privatni album, Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi