Dušan i Andrijana Borković: Sofia je tatina ćerka, ne plače samo dok se vozi kolima


Dušane, kakva iskustva nosite sa Andrijaninog porođaja?
Dušan: Porođaj se dogodio nekoliko dana pre predviđenog termina. Kada mi je Andrijana rekla da počinje, za mene je to bio šok. Iako sam adrenalinski zavisnik, ovaj tip uzbuđenja još nisam doživeo. Sve vreme sam bio uz suprugu, i to je zaista jedinstven osećaj. Svim očevima bih preporučio da ga iskuse. Žene su neverovatni heroji. Kada vidite kako donose novi život na svet, onda to shvatite u punom smislu. Ne moram da objašnjavam osećaj kada prvi put ugledate svoje dete. U trenutku kada je Sofia pustila glasić, ja sam se bukvalno raznežio. Od tog momenta nismo se razdvojili ni na sekund.

Andrijana, da li vam je značilo Dušanovo prisustvo u sali za porođaje?
Andrijana: Izuzetno mi je značilo. To je bio njegov izbor i drago mi je da smo u isto vreme ugledali našu princezu Sofiju. Naravno da smo oboje bili van sebe kada smo shvatili da porođaj počinje, ali smo jedno drugo smirivali i spremali za taj trenutak. Dušan mi je od prvog momenta pomagao.

Dušan Borković: Kada sam saznao da je Andrijana trudna nisam znao da li da je grlim, ljubim ili da trčim, vičem i plačem od sreće

Po čemu ćete pamtiti prve mesece roditeljstva?
Andrijana: Sofia je prva tri meseca imala jake grčeve i to nam je bio baš stresan period. Mislim da svaki roditelj zna kako to izgleda i koliko brige nosi sa sobom. Ali prošlo je i to i sada uživamo u njoj maksimalno. Poslednjih nekoliko nedelja svakodnevno s njom doživljavamo novine i smešne ispade koji nas pune ljubavlju.
Dušan: Grčeve smo baš teško prošli, a od spavanja smo odustali na neko vreme. Što bi rekli – rado ga se sećamo. Sofia nikada nije lepo spavala, pa ni sada. Andrijana me štedi kada je trka, ali inače smo zajedno u “problemu”. Znamo da će sve to proći, pa se nosimo sa svim bubicama naše bebe. Sit sam se navozao ta prva tri meseca po gradu. Tatina kćerka nije plakala samo dok se vozila kolima. Sada najviše uživam u jutarnjem maženju i njenom gugutanju. Kao i svaki roditelj imam brdo strahova sa kojima se borim i trudim se da ih prevaziđem.

Kakva je Sofia beba?
Andrijana: Od prvih nedelja života pravila je veoma smešne grimase. Smeško je, ali zna šta hoće i to nam jasno pokazuje. Vrlo je aktivna beba, voli da joj se posvećujemo i da je zabavljamo. Sada sve što može da dohvati stavi u usta. Već nas imitira u nekim zvukovima i pokretima i mi smo apsolutno podetinjili uz nju.
Dušan: Ja se najluđe zabavljam uz face koje pravi dok joj nešto pričam. Ako se pravim da sam ljut, ona se mršti, ako se smejem, ona se smeje još glasnije.

Dušane, koliko vas je promenila činjenica da ste otac devojčice?
Dušan: Imam rođenog brata i oduvek sam maštao o devojčici. Stalno sam slušao o toj posebnoj ljubavi između očeva i kćerki nadajući se da ću je i ja doživeti. Posle prvog susreta sa mojom devojčicom sve sam shvatio, a verujem da će ta neverovatna ljubav biti sve snažnija.

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Mirjana Tasovac
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi