Nevena Božović: Visoka škola zavođenja

Autor:

11.01.2018 21:10

Foto:

Foto:



Iako se oprobala i kao manekenka, mlada pevačica pistu doživljava isključivo kao hobi, u garderoberu ima bogatu kolekciju kožnih jakni, a na zvižduke kojima je muški pol često pozdravi na ulici odgovori kulturno i sa osmehom

Nežna plavuša moćnog glasa Nevena Božović (23) privlači pažnju izgledom i jedinstvenim odevnim kombinacijama. Zato i ne čudi što je svaki njen javni nastup praznik za oči, i to ne samo za muškarce već i za žene, jer retko koja mlada devojka ume tako dobro da iznese različite stilove kao ona. Već je navikla da za njom zvižde na ulici, i sve dok su komentari pristojni, to joj ne smeta.

- Desi se i da mi priđu, i do sada, zaista, nisam imala neprijatnih iskustava. Ako neko odvoji vreme da mi se obrati ili pusti poruku, naravno da ću stati da se pozdravim ili odgovoriti na SMS. Mada, iskreno, bude i kulturnih i manje kulturnih komentara. Moj zadatak je da probam sa svima da razgovaram.

Iako je mlada, već dugo je na javnoj sceni i naučila je da na pravi način primi kompliment, a posebno joj je drago kad joj ga uputi žena. Neretko je pitaju gde je kupila neki komad garderobe.

- Kad mi neko kaže sad super izgledaš, znači da sam dobila kilogram-dva, jer mi obično govore kako sam premršava i da bi trebalo da se ugojim barem pet kilograma. Najviše komentara vezanih za odeću dobijala sam kad sam učestvovala u “Prvom glasu Srbije”, u kom su me drugi stilizovali. Ipak, u prvom živom nastupu nosili smo lične stvari, a mnogi su mi rekli da je ta garderoba najbolje išla uz mene.

Kada je reč o scenskom stajlingu, najboljim smatra kombinaciju crnih kožnih pantalona i žutog sakoa.

- Svi su rekli da sam to ja, mada je ne mislim da je to bilo išta specijalno. Svidelo mi se i kako sam se stilizovala na jednom događaju, nosila sam crnu suknju, belu košulju, duboke čizme i muški crni sako koji sam samo preko ogrnula. Moram da pomenem Vanju Pantin, koja je moja drugarica i stilistkinja i koja mi uvek pomogne da budem interesantno odevena. Ona ima neverovatne stvari.

PUTOVANJE KROZ STILOVE

Svoj stil bi opisala kao hipstersko-romantični glam rok fazon.

- Uvek sam bila čudna, nikad niko nije mogao da me natera da nosim nešto u čemu se nisam osećala dobro ili što mi se nije dopadalo. Imala sam različite faze, nekoliko njih u osnovnoj, potom i u srednjoj školi, a najzanimljivija mi je bila kad sam upisala fakultet. Uvek sam volela rok luk, iako sam svirala klavir, pa sam tada uglavnom oblačila crnu odeću i martinke. Prošla sam i kroz pank period, a pre toga sam bila skroz u sportskom fazonu. U suštini, uvek sam garderobu prilagođavala svom karakteru. I sad, dok gledam stare fotografije, pomislim kako sam oduvek imala neki svoj pečat. Pamtim i da nikad nisam volela roze, kao ni te neke, uslovno rečeno, vesele boje. Omiljene su mi maslinastozelena, crna, siva. U poslednje vreme najčešće biram crno-bele kombinacije ili samo crno, odnosno samo sivo. Rado kombinujem i zemljane boje.

Kad je bila mala, mama joj je oblačila haljinice i obuvala baletanke, a u jednom periodu ona i njena dve godine starija sestra su nosile identične stvari.

- Svi su mislili da smo bliznakinje, tata se šalio da jesmo “al’ zamalo”, i onda bi otkrio kolika je razlika među nama. Meni to nije smetalo, naprotiv, bilo mi je simpatično, ali negde od mog trećeg razreda to nam je obema postalo čudno i više se nismo tako oblačile. Kasnije se ispostavilo da nam odgovaraju potpuno različiti stilovi.

POSLEDNJI DINAR ZA ČIZME

Inspiraciju za modne kombinacije pronalazila je na raznim mestima, kao klinka je gledala i Fashion TV.

- Dešavalo se da mi se neki komad toliko dopadne da sam mamu molila da mi to što sam videla na televiziji negde kupi, ili ako ga nigde ne nađemo, da to sašijemo.

Tada nije ni pomišljala da će jednog dana i sama ići modnom pistom, a to se desilo nekoliko puta, kada je nosila kreacije naših poznatih dizajnera.

- Uvek sam na manekenstvo gledala kao na hobi. Generalno modu posmatram na taj način. Mada, ne bih odbila ni ozbiljniji angažman za reklamu ili kad bi mi neko ponudio da budem brend ambasador neke naše ili strane firme.

Godinama kupuje kožne jakne, kratke i duge, i ima zavidnu kolekciju u svim mogućim bojama: crnu, crvenu, žutu, zelenu, belu, bež, braon, kao i mantile. Ipak, najvažnija joj je dobra oprema za skijanje i za nju daje najviše novca, obnavlja je svake godine, kako kaže, od glave do pete. I nije joj bitno da garderoba bude brendirana, ali, s druge strane, svesna je da su takvi komadi kvalitetni.

- Radije ću platiti više jedne čizme za koje znam da ću ih nositi nekoliko sezona, nego izdvojiti manje para na jeftine stvari koje ću samo ređati u garderoberu ili cipeleraniku. Priznajem da bih poslednji dinar dala za dobre čizme i ski-opremu - novo ski-odelo je moja najveća strast. Inače, trudim se da kupujem komade koje mogu da obučem i na sceni i za svaki dan. Imam nakit koji svakodnevno nosim, a za nastup uvek stavim nešto posebno. Veoma mi je važna i šminka. Volim i marame, one su mi poslednje dve godine gotovo obavezan deo odeće.

Maja Gašić

Autor