Farmerke koje su obeležile početak jeseni: Žene su poludele za 'fit mom jeans' modelima!

Autor: Vanja Vladičić

23.10.2020 16:00

Foto: Izvor:Jelena Milinčić, Foto:guliver/getty

Foto: Izvor:Jelena Milinčić, Foto:guliver/gettyDžins nikad neće izaći iz mode, ali se zato stilovi farmerki smenjuju svake godine - trenutno su zaboravljene one sa spuštenim strukom, a dominira visoki koji se vezuje.

Ako se ove jeseni vi i vaša mama uhvatite za iste farmerke u radnji, obavezno ih kupite. Već nekoliko godina u trendu su “mom jeans”, koje neće skoro nestati sa modne scene, samo će, naravno, biti drugačijeg oblika i širine nogavica, struka, boja, dodataka... Nosi se “fit mom jeans”, nešto uži model za mame, dok je struk obavezno visok, a poželjno je da ima pojas ili traku koja se može vezati u mašnu.

Idealne su farmerke A kroja (palazzo model), ali nemojte se odreći ni zvoncara - posebno onih sa megadugačkim i širokim nogavicama. I “skinny jeans”, proteran pre nekoliko godina, vraća se iz mrtvih, samo što više nije sa elastinom i mora da ima visok struk. Teksas bi valjalo da ne bude jednobojan već u dve nijanse - kao na kreacijama dizajnera Brendona Maksvela i Izabel Maran.

Dame istančanog ukusa: Ana Ivanović i Kejt Midlton ponele indentičan ‘outfit’, kojoj bolje pristaje? 

Iako mogu da se nose u paru sa širokim duksevima, bluzama i košuljama, pantalone sa visokim strukom najbolje izgledaju kad u njih uvučete gornji odevni predmet. Super se slažu uz top, preko koga možete ogrnuti šta hoćete. Iako na ofingeru izgledaju ogromno, kad se obuku, ove famerke svakoj građi dobro stoje i posebno ističu zadnjicu. U zavisnosti od tipa džinsa - da li je pocepan, u različitim bojama ili sa aplikacijama, pogodne su za sve prilike, čak i za elegantne večernje - ako ih odenete uz svilenu belu košulju i crne salonke sa visokom štiklom.

Nedelju mode u Parizu obeležio glamur iz dnevne sobe! (foto)