Paulina Manov

Čarobna cifra od 30 kilograma manje moguća je uz jednostavnu dijetu Pauline Manov

Autor:

27.10.2023 19:04

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Paulina Manov smršala je 30 kilograma uz pomoć ove dijete



Paulina Manov srce publike osvojila je ulogom Ljiljane koju je maestralno odigrala u filmu „Toma”. O njenom privatnom životu malo šta je poznato, a ona je nedavno otkrila čarobnu dijetu uz pomoć koje je izgubila trideset kilograma.

Paulina Manov smršala je posle prvog porođaja, a dijeta joj nije ugrozila zdravlje.

Boško Karanović

 

Dramska umetnica je na dijetu krenula kada  prestala da doji ćerkicu Minu.

Srž njene ishrane, koju je pronašla listajući medicinski priručnik svoje mame, bio je u barenom povrću, jelima bez soli i ulja, ovsenim pahuljicama, voću i kikirikiju.

Paulina Manov smršala je uz pomoć ove dijete 

U njenoj dijeti nije bilo mlečnih proizvoda, a ni mesa - makar ne prva tri meseca kada je izgubila devet kilograma. Kasnije je uključila meso u ishranu, a mlečne proizvode nije vraćala. Mršavila je po dva kilograma mesečno i za dve godine vratila se na devojačku liniju, piše "Blic".

Ključno u njenoj priči bilo je i vežbanje, a kilogrami se nisu vraćali.Ukoliko imate višak kilograma, plan ishrane koji je koristila popularna glumica biće vam od velike koristi.

 

Pročitajte Odavno nismo videli ništa slađe - Paulina Manov sa ćerkom, devojčica je neodoljiva (foto)

DAN 1

Doručak: ovsene pahuljice prelivene sokom.

Ručak: grilovano povrće i pire od karfiola.

Potrebno je: 100 g pečuraka, 100 g tikvica, 100 g šargarepe (2 kašičice ulja). Za karfiol: 3 šolje cvetova karfiola, 20 g luka, kašičica ulja.

Priprema: izgrilujte povrće.

Photo by Travis Yewell on Unsplash

 

Priprema pirea od karfiola: izblendirajte karfiol, pa dodajte u tiganj gde ste propržili luk na ulju (luk možete i samo da izdinstate bez ulja). Pržite karfiol sa lukom još tri do pet minuta (umesto da propržite povrće možete ga dinstati u vodi).

Potrebno je: ½ velike crvene paprike, 2,5 manje šargarepe, 25 g luka, 20 g boranije, 50 g pasulja, 50 g pečuraka, ½ kašike sirćeta, ½ šolje kuvane kinoe, ¼ kašike kapara, mlevena paprika.

Priprema: izdinstajte povrće na vodi pa pomešajte sa skuvanom kinoom. Povrće možete i blago propržiti na jednoj kašiki maslinovog ulja.

DAN 2

Doručak: smuti od spanaća, kivija i čia-semenki (ili ovsene pahuljice i sok).

Potrebno je: šolja bademovog mleka, šolja spanaća, ¼ banane iseckane na kockice, u ovom receptu zaleđene,  ½ kivija, ¼ jabuke, sok od polovine limuna, ½ kašike čia-semenki, 1 mera proteinskog praha.Priprema: izblendirajte i ostavite da odstoji dvadeset minuta.

Pročitajte Trideset kilograma skinućete kao od šale uz dijetu Dee Đurđević

Ručak: supa sa sočivom i slatkim krompirom.

Potrebno je (recept za tri porcije): 200 g slatkog krompira, 1 crveni luk, veza celera, 2 šolje (150 g) brokolija, čen belog luka, 50 g pasulja, konzerva sočiva, konzerva (400 g) paradajz-pirea, 4 šolje vode, kašika maslinovog ulja (može i bez ulja), 2 kašike suvog začina, biber.

Priprema: iseckajtete povrće, zagrejte vodu u šerpi, dodajte povrće (po potrebi i ulje), prelijte-paradajz pireom i kuvajte dvadeset minuta.

Večera: šarena salata.

Potrebno je: 50 g miksa rukole, spanaća, zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 80 g avokada, 40 g maslina, 1/2 konzerve kuvanog crnog pasulja, sok od limuna.

Priprema: promešajte sastojke i prelijte sokom od limuna.

Shutterstock

 

DAN 3

Doručak: kaša sa amarantom, jabukama i kruškama.

Potrebno je: ¼ šolje amaranta, ½ šolje bademovog mleka, šolja vode, ¼ šolje iseckanih zelenih jabuka, ¼ šolje iseckanih krušaka, kašičica cimeta, prstohvat muskatnog oraščića.

Priprema: sipajte sastojke u činiju i dobro promešajte.

Ručak: grčka salata i 20 g galeta od pirinča ili heljde.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate, ½ šolje kuvanih leblebija (konzerva), 100 g paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavca, 20 g maslina, 30 g fete, sveža nana - opciono. Za dresing: 15 ml svežeg soka od limuna, beli luk u prahu po želji, biber.

Priprema: isecite povrće, promešajte sastojke i prelijte ih dresingom.

Večera: pljeskavice od spanaća i kinoe.

Potrebno je (za 5 do 6 komada): 1 i ¼ šolje skuvane kinoe, 40 g pahuljica, 2 jaja, 100 g ovčjeg feta sira (Ili biljnog sira), 50 g svežeg spanaća, himalajska so i biber.

Priprema: iseckajte jaja, sir i spanać, promešajte ih sa ostalim sastojcima i blago začinite.

Paulina Manov smršala je zdravo, kilogrami se ne vraćaju

DAN 4

Doručak: smuti od jabuke i banane, parče integralnog keksa.

Potrebno je: šolja soka od jabuke, ½ banane, 1 kivi, 10 jagoda.

Priprema: ubacite sve sastojke u blender.

Ručak: pirinač / kinoa  /amarant sa brokolijem.

Potrebno je: kašika i po soja-sosa, kašika pirinčanog ili drugog sirćeta, ½  kašike gustina, ½ čena belog luka (po želji), ¼ kašičice đumbira, 2 kašike ulja, 2 šolje komadića brokolija, ½ kašičice susama, 15 g pečenog kikirikija, pola šolje kuvanog pirinča.

Večera: pločice sa humusom i paprikom.

Potrebno je: 30 g proteinskih pločica, 20 g humusa, 120 g crvene paprike, 1/4 crvenog luka.

Priprema: izgrlilujte polovinu crvene paprike i crvenog luka, pa dodajte na namaz.

Ata Images

 

DAN 5

Doručak: smuti od badema i kokosa.

Potrebno je: merica proteina sa ukusom čokolade, ½ kašike nezaslađenih kokosovih ljuspica, ½ šolje bademovog mleka, ½ kašike mlevenog badema, ½ šolje vode.

Priprema: sjedinite sve sastojke u blenderu.

Ručak: salata duga.

Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, šolja zelene salate, 10 g semenki bundeve, ½ kašike čili-sosa, ½ kašike limunovog soka, komad izrendanog đumbira.

Priprema: isecite povrće, promešajte u činiji i prelijte limunovim sokom i čili-sosem.

Večera: slana ovsena kaša.

Potrebno je: 30 g ovsenih pahuljica, 150 g pečuraka, crni luk, beli luk (po želji), kašika i po ulja, 3 kašike parmezana, biber.

Priprema: pahuljice prelijte vodom, pa kuvajte da voda ispari i pahuljice omeknu. Tada ih sjedinite sa proprženim pečurkama i lukom.

Komentari. (0)

Loading