Dijeta

Ne možete se odreći čokolade i brze hrane a želite da smršate? Uz fasting dijetu i to je moguće

Autor:

21.10.2023 19:01

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Fasting dijeta je savršena za sve one koji se ne mogu odreći slatkog



Fasting dijeta najpopularnija je na svetu, a zašto? Zato što ne morate da se odreknete nijedne namirnice kako biste liniju doveli do savršenstva.

Ovakav vid mršavljenja postao je omiljen ljudima širom sveta. Glavna stvar je u tome što vas ona ne sprečava da jedete svoje omiljeno jelo, pljeskavicu, slatkiš, pečenje, čokoladu, popijete gazirani sok.

Shutterstock

 

Dok će kilogrami nestajati kao od šale, vi ćete uživati u svojim omiljenim „slatkim porocima“.

Iako vam deluje kao da je ovo nemoguće, verujte nam, nije da ne postoje baš nikakve restrikcije. Naime,  koncept ove dijete podrazumeva da u jednoj trećini dana jedete, a u druge dve trećine ne konzumirate nikakvu hranu.

Fasting dijeta će vas prepoloviti dok uživate u čokoladi

Ova dijeta još se naziva sistemom 16:8, tačnije konzumiranjem hrane tokom osam sati u danu, a u drugih 16 ne. Iako vam možda na trenutak 16 sati zvuči mnogo, razmislite da 8 prespavate pa onda drugih osam vam neće praviti velike muke. 

Shutterstock

 

Još jedna dobra strana ove dijete je što možete odabrati bilo kojih osam sati u danu i i svakog dana možete menjati termin kad jedete odnosno postite.

Pročitajte Doručak je uvek isti, i nikada niste gladni - 40 kilograma manje uz dijetu Nikoline Kovač

Imajte na umu još jednu stvar. Jesu dozvoljene sve namirnice, čvarci, brza hrana, prženo... Ali važno je da jedete samo osam sati u toku dana i da se ne prejedate. Odnosno da ne pravite zalihe i jedete više nego inače, već da imate normalne obroke.

I još jedna napomena. U tih 16 sati ne smete da jedete ni voće niti da pijete slatke i gazirane sokove. Preporučuje se obična voda. dok su kafa i čaj dozvoljeni, ali samo klot - bez šećera ili meda.

Photo by Sigmund on Unsplash

 

Iako je veoma efikasna, fasting dijeta prve rezultate daće posle nešto više od mesec dana, a preporuka je da u osam sati imate tri ili najmanje dva obroka.

Mada možete jesti šta god poželite, ovo je jedan od najefikasnijih fasting jelovnika. Osim toga što posite 16 sati dnevno, ovaj jelovnik je jedan od niskokaloričnijih i zdravijih, te ćete uz njega smršati brže nego uz sve "slatke gurmanske poroke".

Pročitajte Novi Viktor Živojinović - Skinuo više od 50 kilograma (foto)

PRIMER DORUČKA

jabuka

pahuljice (zobene ili bilo koje druge) - oko 50 grama

orašasti plodovi - oko 50 grama

PRIMER JAČEG DORUČKA

jaja - tri komada - kuvana ili pečena samo sa par kapi ulja

salata - krastavac i paradajz

integralni hleb

Shutterstock

 

PRIMER RUČKA

pileća salata sa testeninom

tortilja sa povrćem

mahunarke (grašak, pasulj...)

PRIMER VEČERE

kukuruzne pahuljice i jogurt

sveže povrće- sve vrste salata - krastavac, paradajz, kupus...

voće - banana, jabuke, maline, kajsije...

Komentari. (0)

Loading