Kultni film 'Maratonci trče počasni krug' krije tajnu: Seka Sablić bez ustručavanja otkrila sve

Autor:

29.03.2022 17:30

Foto:

Foto:

Seka Sablić otkrila sve tajne sa snimanja „Maratonaca“: Dete mi je plakalo. Tražila sam da vidim ugovor Bore Todorovića



Četiri decenije od premijere kultnog filma „Maratonci trče počasni krug“, naša legendarna glumica Seka Sablić je na K1 televiziji u emisiji „Vikend na K1“ ispričala sve ono što se dešavalo iza kamere.

- Kada sam pročitala scenario, uloga Kristine mi je došla kao rukavica. Možda ona nije bila toliko u scenariju vidljiva koliko sam joj ja dala moju agresiju – nasmejano je ispričala Seka Sablić za K1 televiziju - Nije postojala nijedna dilema da li treba da igram Kristinu.

Legendarna glumica je otkrila da je njen sin plakao tokom snimanja jedne scene.

- „Maratonaca“ se uvek prisetim prema godištu moga sina koji je tada bio baš mali, ja sam ga dovela na snimanje scene kada mene Bogdan Diklić nosi a već me je udavio, moj sin je toliko plakao da su morali da prekinu i da ga odvedu daleko od snimanja – ispričala je Seka.

Pročitajte Seka Sablić bez dlake na jeziku: Retko se smejem, ali oni su mi vratili osmeh na lice

Youtube Printscreen

 

Ona se osvrnula na scenu kada se naga kupala u jezeru.

- Skakale su žabe oko mene dok sam plivala u jezeru, ali kad gradiš takvog lika uopšte ne pitaš ništa. Pitala sam Šijana kako on to misli da snima, dokle će i šta u kadru da se vidi, a on je nešto bezveze mumlao, snimali su sa druge obale, nije uopšte bilo nikakve golotinje na kraju. Ja sam u jezero ušla samo u gaćama ali me sve to ništa nije zanimalo, kad si pokriven ulogom o tim stvarima uopšte ne razmišljaš. A Bora je bio bez gaća – priznala je Seka u „Vikendu na K1“ i otkrila da nije bilo mnogo druženja za vreme snimanja, jer je dosta kolega bilo u veoma lošim odnosima.

Navodi da je laž da ona nije bila u dobrim odnosima sa Borom.

- Ne znam odakle je to izašlo, bili smo u najboljim odnosima, ja sam sa Borom i Gagom bila najbilža. Bili smo prijatelji, sa Borom sam prošla njegove najteže dane i on sa mnom moje – ispričala je Seka za K1 i otkrila kako je ona dobila svoj honorar. Kažem ja Bori da ću da tražim isti honorar kao i on, a on i Gaga su me zezali, mada nisam im ostala dužna. Tražila sam da vidim Borin ugovor i da potpišem istu cifru, što se i dogodilo, ali me je onda Bora zezao „Al si glupa mami** ti pa ja imam dupli ugovor“. To mi je bio nauk, nisam spavala cele noći i tada sam rekla sebi Seko nikada više ne pitaj za tuđi ugovor, samo gledaj svoj, ako ti odgovara radi, ako ne, nemoj da radiš.

Pročitajte Seka Sablić iz perspektive komšiluka: Uvek ume da izmami osmeh!

Vladimir Šporčić/Story arhiva

 

- Odigrala bih Kristinu apsolutno isto. Kristina je napaljena provincijalka, tačno sam je odigrala kako treba. Uvek uživam kada pogledam film i gledam kako nema nijednu grešku, ni u glumi, ni u scenariju, režiji, to je neverovatno – zaključila je Seka Sablić za K1 televiziju u „Vikendu na K1“.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading