Seka Sablić

Iskrena ispovest Seke Sablić: Opet sam se, po ko zna koji put, podsetila da se zdravlje ne podrazumeva

Autor:

11.02.2023 18:00

Foto: Jovanka Bojković

Foto: Jovanka Bojković

Seka Sablić je zavšrila snimanja nastavka kultnog filma "Munje" i otkriva u kakvim je odnosima sa mlađim kolegama



Uprkos tome što korača devetom decenijom, dramska umetnica Jelisaveta Seka Sablić (80) radi punom parom. U pozorištu je redovna, na repertoaru ima nekoliko predstava koje igra sa velikim zadovoljstvom, a upravo je završila snimanje filma “Munje: Opet!” gde glumi razrednog starešinu. Poziv da se priključi timu kultnog ostvarenja veoma ju je obradovao.

Pročitajte Ne reagujem na udvaranja - Seka Sablić proslavila 80. rođendan

Nenad Petrović/JDP

 

- Drago mi je što sam bila deo nastavka legendarnog filma naše kinematografije. Mnogo ljudi me je zaustavilo na ulici da pita kad će se pojaviti u bioskopima jer jedva čekaju da ga vide, pošto je prvi film ostavio veliki trag. Nadam se da sam ispunila očekivanja, najviše svoja, u ulozi razredne briljantnom Sergeju Trifunoviću, divnim Nikoli Đuričku, Borisu Milivojeviću, Maji Mandžuki i Milici Vujović. Sigurna sam da će drugi deo prevazići prvi. 

Odlično se uklopila sa mladim kolegama na setu, ali otkriva da im nije mnogo pomagala. 

- Nisu im bili potrebni moji saveti, a nisu ih ni tražili, baš kao što ni ja ništa ne učim od njih. Videla sam da su svi ti mladi glumci strpljivi, predani, da vole svoj posao i ne žale se. Sve je isto kao i u moje vreme, okolnosti za glumce se ne razlikuju od onih koje smo mi imali. S obzirom na to da je učestvovalo i dosta statista, bilo je i teških dana, nije lako izaći na kraj sa tolikim ljudima. Mnogo se čeka, treba sve to staviti pod kontrolu. 

Gluma je život Seke Sablić

Želja za glumom je ne napušta. Priznaje da se, kad joj neko ponudi ulogu, “zalepi kao flaster”, uzme scenario i pročita ga, a posle sebi kaže da niko drugi to i nije mogao da odigra. Nakon snimanja filma, Seka Sablić se odmara i priznaje da je raduje što je konačno zdrava, pošto je imala manjih zdravstvenih problema koje je uspešno sanirala. 

- Opet sam se, po ko zna koji put, podsetila da se zdravlje ne podrazumeva. Srećom, sve je u redu, pa sam sada zadovoljna, opuštena i srećna. Na godine sam prestala da obraćam pažnju, više me drugi na njih podsećaju. I šta mi vredi da imam odnos prema godinama kad one rade svoje, kad-tad sve nas čeka ono što mora da nas dočeka. Volela bih kad bi vreme moglo malo da se uspori, a kad bi moglo da stane, bilo bi bajno. Poželela sam sebi da bude ovako kako jeste što duže. 

Pročitajte Seka Sablić - Pravim se luda i dobro mi je

Nenad Petrović/JDP

 

Posao je uvek obraduje. Ističe da čim dobije neku ponudu za ulogu, odmah “počinje glava da joj radi”, a da zapravo treba da bude obrnuto, da bi prvo trebalo da pogleda uslove. Iako spas od lude svakodnevice uvek pronalazi u prirodi, do nje sada ne može ni da stigne. 

- Koči me ludačko beogradsko zagušenje u saobraćaju. Premda i dalje vozim i ranije sam često odlazila kolima na Adu Ciganliju da se tamo šetam, to je sada naučna fantastika. Ne smem da napustim parking pošto imam utisak da više nikad neću uspeti da nađem slobodno mesto. Tako da jedva čekam leto i lepo vreme, u nadi da će situacija biti bolja.

Komentari. (2)

Loading
Crni Gruja

12.02.2023 03:34

Retko pametna žena. A glumica!?

Crni Gruja

12.02.2023 03:34

Retko pametna žena. A glumica!?