Sergej i Boris

Posle 20 godina Sergej i Boris u nastavku Munja: Sinovi Nebojše Glogovca prvi put na filmu, detalji koji će vas oduševiti

Autor:

08.01.2023 12:00

Foto: Jovanka Bojković

Foto: Jovanka Bojković

Dok s nestrpljenjem očekuju premijeru nastavka kultnog filma ‘Munje’, Sergej Trifunović i Boris Milivojević slažu se da su, uprkos tome što su dobili ‘bojlerčiće’ i što se oko njih sve promenilo, ostali isti



Glumce Sergeja Trifunovića (50) i Borisa Milivojevića (51) spojile su “Munje”, u kojima su bili nezaboravni Pop i Mare. Njihove replike iz tog filma citiraju se i danas, dvadeset godina kasnije, a upravo su završili snimanje “Munja: Opet!”, drugog dela kultnog ostvarenja Raše Andrića i Srđe Anđelića iz 2003. Ostali su, poput svih drugih likova iz filma, isti kao ranije, iako se oko njih sve promenilo. Sergej konstatuje da su Boris i on “dobili bojlerčiće, koji su protočni”.

- Nismo se mnogo “izgužvali” tokom godina, ali ne možeš da živiš negde toliko vremena a da se baš ništa ne promeni. Kad živiš u Srbiji, možeš samo da ideš unazad, mada ja i ne živim u Srbiji nego u nekom svom balonu od sapunice - tvrdi Sergej i otkriva kako ga je uplašio poziv da se pojavi u drugom delu kultnog filma:

Pročitajte Vraća se Lola iz Munja - Bila je slatka kao klinka sad je riba i po

Jovanka Bojković

 

- Nastavak bilo čega što je nekad bilo moćno i popularno osuđen je na propast, osim ako nije u pitanju “Kum II”. To je baš zeznuto i uopšte ideja da se “čačka” jedan takav film koji ima kultni status mi je delovala čudno. Bojao sam se i vukao scenario sa sobom mesec dana na neka putovanja i samo ga gledao, nisam smeo da ga otvorim. I desilo se da sam u Kataru na aerodromu čekao osam sati na let. Već na desetoj stranici sam pozvao scenaristu Srđu Anđelića i rekao mu da je tekst genijalan. Nisam imao nikakve dileme.

Za Borisa je snimanje bilo iscrpljujuće, radilo se po petnaest sati dnevno.

- Kad smo snimali prve “Munje”, bili smo mladi i sve je išlo nekako na bum, partizanski. Snimanje je praktično bilo žurka koja je trajala više od mesec dana. Sada smo više puta ponavljali kadrove koji nam se nisu svideli, radili smo onako kako se inače snimaju ozbiljni filmovi. I na kraju dana imali snage samo da odemo na spavanje.

Pročitajte Boris Milivojević otkrio gde se podjednako dobro snalazi kao i u pozorištu

Jovanka Bojković

 

Obojicu je obradovala saradnja sa Jelisavetom Sekom Sablić, koja glumi njihovu razrednu.

- Još dok sam čitao scenario, pitao sam Srđu da li razrednu igra Seka. Iako se znamo mnogo godina, tek sad sam imao zadovoljstvo da radim s njom - kaže Sergej, dok Boris napominje da je sa Sekom već sarađivao ranije u pozorištu:

- Ona je živa legenda naše zemlje i ovih prostora. Nije ostalo puno tako velikih glumaca, Seka je jedna od retkih. Uvek mi je drago da je vidim i popričam s njom o svemu i svačemu, ne samo da glumimo zajedno. S njom je uvek zabavno, ona je stvarno carica.

Pročitajte Baš su par - Nova devojka Sergeja Trifunovića je ona, svi je dobro znate (foto)

Jovanka Bojković

 

Mnogo su im nedostajali neki od zaštitnih znakova originalnih “Munja”, snimatelj Marko Glušac i Nebojša Glogovac.

- Nebojša mi generalno fali, ali moram priznati da smo, kako godine prolaze, dosta povezaniji. Ne umem to da objasnim. Ima ga u jednoj sceni, a filmu se pojavljuju oba njegova sina, Gavrilo i Miloš, te je i Glogi, na neki način, bio sa nama - objašnjava Sergej.

Boris, koji iako je poslednje dve godine u singl statusu, ističe da je zreo za očinstvo:

- Relativno sam ispunjen, ali kad si singl, nisi dvojka, žargonski rečeno. Kako vreme ide sve mi je žalije što se nisam ostvario u ulozi oca. Spreman sam za to, a možda mi niko nije prijavio da već jesam tata. Videćemo.

Jovanka Bojković

 

 

Komentari. (0)

Loading