Seka Sablić teško podnosi gubitke - Zbog ovog je mnogo plakala!

Autor:

03.03.2021 22:30

Foto:

Foto:



U velikom intervjuu dramska umetnica Jelisaveta Seka Sablić otkriva kako je uvek bila hrabra, da je mnogo plakala kad je preminuo Marinko Madžgalj, kako joj nikada nije dosadno kad je sama sa sobom i zašto joj najviše nedostaju Milena Dravić i Gaga Nikolić.

Kako podnosite gubitke? Protekle godine napustilo nas je dosta vaših kolega.

- Nemam ličnih gubitaka, hvala Bogu. Zbog situacije i društva koje stoji u mestu, često se osećam kao gubitnica. Sve više mislim na Gagu i Milenu. Sto puta u nekoj situaciji mi padnu na pamet i kažem: “Bože, šta bi oni sada rekli”, posebno u moru ovih prevara i laži u kojima živimo. Pogotovo Milena, koja je uvek malo preterivala, setim se njenih komentara pa se onda nasmejem, jer je ona oduvek bila neodoljiva i šarmantna. Mnogo mi nedostaju. Svačiji odlazak je veliki gubitak. Trudim se da smrt primam kao deo realnosti, koju teško mogu da prihvatim kad je u pitanju mlad čovek. Sećam se koliko sam plakala kad je otišao Marinko Madžgalj. Iako je on daleko od moje generacije i nisam imala neke posebne bliskosti sa njim, mnogo me je pogodilo. U Ateljeu 212 na komemoraciji puštali su film o njemu. Na tom ekranu bio je kao neka beba koja počinje i pred kojom je bio život.  

Pročitajte i Jelisaveta Seka Sablić: Otadžbina je tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme!

Seka Sablic, foto: Jakov Simovic

Kako vidite budućnost, šta očekujete od ove godine?

- Budućnost pripada mojoj deci i zato mislim na nju. Trudim se da im pomognem u nekoj odluci, ako sam uopšte od pomoći i ako do toga dođe. Treba još mirovati, u ovoj situaciji ceo svet još lebdi bez orijentacije.  

Šta vas je posebno dirnulo u poslednje vreme?

- Film “Otac”. Vrlo dubok, bez agresije je zahvatio celu ovu našu tužnu situaciju, ove užase, nepravde, očaj i strašnu korupciju. Glumci su sjajni, Goran Bogdan, a kako samo Boris Isaković igra budžovana u opštini koji kaže da uzima procenat od toga što decu daje u hraniteljske porodice. On je car feudalac, a ovo je jedan veliki feud sa feudalcima koji caruju u svojim feudima. 

Ostatak intervjua pročitajte u štampanom izdanju magazina Gloria!