Džiboni pred koncert u Beogradu: Nisam šansonjer, nemam muzički stil i to me veseli

Autor:

08.11.2016 14:44

Foto:

Foto:



Splitski kantautor Zlatan Stipišić Džiboni, koji je nedavno objavio zajednički album "Familija" sa Oliverom Dragojevićem, vraća se pred beogradsku publiku koncertima 11,12. i 15. novembra u Centru "Sava".

U ekskluzivnom intervjuu za RTS-ovu emisiju "Tako stoje stvari", popularni kantautor je otkrio zašto je postao muzičar, kako su mu pravdali časove u školi kada je kao klinac dolazio na svirke u beogradski Dom omladine...

- Vratim se kući sa svirke u Domu obladine, to je dvanest i po sati vlakom od Beograda do Splita, sav mrtav. Pitaju me profesori: "Gde si bio", kad im kažem da sam bio na svirci, oni mi opravdaju časove.

Sreca #love #familijalive #naxiuveknapravommestu #ilivemyjob #ljubav #sreca #gibonni #oliverdragojevic @sanja131278

A photo posted by Zeljka, Belgrade (@fijuu62) on Nov 5, 2016 at 2:30pm PDT

Muzičar koga izuzetno poštuju sve kolege, a publika širom regiona ga obožava i smatra "jednim od najvećih šansonjera" na ovim prostorima, sebe dugačije vidi.

- Ja ne mislim da sam šansonjer. Ne mogu da definišem šta je to što radim, uopšte ne znam koji je moj muzički stil i to me veseli. Puno ljudi zbunjuje, ali mene veseli. Volim da ne znam, jer tako izbegavam kliše i dosadu. Mene zanima svaki žanr.

Takav princip primenjuje i kad stvara.

- Nije mi želja da se svima dopadam. Dopadam se onima koji razumeju moju muziku - iskren je muzičar.

Džiboni ističe i da ne voli da pripada određenom žanru, niti isključivo sluša istu vrstu muzike. Tako je još od mladosti.

- U vreme kada sam svirao hevi-metal, na primer, 1986. omiljeni album mi je bio "Bezdan" Đorđa Balaševića. Sasvim drugi žanr. Ali nikad nisam želeo da me neko stavlja u "ladice".   

Muzičar je još i dodao da često ne poštuje set listu na koncertima, već da je u odnosu na energije publike menja. Pa je tako za očekivati da će i unapred isplanirana lista u Centru "Sava" biti izmenjena.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading