Iva Štrljić

Čarolija za sladokusce: Mus torta sa kruškama po receptu Ive Štrljić (video)

Autor:

13.11.2023 11:15

Foto:

Foto:

Recept Ive Štrljić za mus tortu sa kruškama će vas oduševiti



Iva Štrljić godinama važi za jednu od naših najzgodnijih glumica. Iako nastoji da se hrani zdravo i umereno, mus torti sa kruškama ne može da odoli, a recept Ive Štrljić vam prenosimo u celosti. 

Ata Images

 

Gostujući u emisiji „Praktična žena” glumica je pokazala kako ona pravi ovu čarobnu poslasticu, a recept Ive Štrljić za mus tortu sa kruškama će oduševiti vaše najmilije. 

Pročitajte Stara autentična zgrada, unikatni komadi nameštaja i njegova slika na zidu - U ovom stanu živi Iva Štrljić (foto)

Sastojci za koru


3 jajeta
3 kašike vrele vode
80 g prah šećera
1 burbon vanila
50 g brašna
50 g gustina
1/2 praška za pecivo

Fil sa kruškama

1 kompot od krušaka
1 želatin
250 ml soka od krušaka
šećer po ukusu
malo limunovog soka

Instagram

 


Mus krem

4 jajeta
60 g prah šećera
50 g čokolade
10 ml ruma
250 ml slatke pavlake
2-3 učvršćivača za šlag

Dekoracija

100 ml slatke pavlake
100 g čokolade ili 200 g rendane čokolade

Priprema

Umutiti žumanca sa šećerom i vanilom, pa dodati sneg od belanaca, brašno, gustin, prašak za pecivo i vrelu vodu. Koru preručiti u podmazan kalup i pecite na 180°C nekih 20 minuta.

Kratko prokuvati kompot sa šećerom .Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode da nabubri. Kruške poređati po pečenom biskvitu.

Pročitajte Niko nije mogao da nasluti šta proživljava: Iva Štrljić u suzama, načisto se slomila (video)

Prokuvajte 250 ml soka od krušaka i kada proključa, dodajte želatin, sklonite s vatre i lepo izmešajte. Kada se želatin otopi, prelijte preko krušaka. Stavite tortu u frižider.

Umutiti žumanca sa šećerom u prahu, rumom i otopljenom čokoladom, pa dodati čvrsto umućenu slatku pavlaku i sneg od belanaca. Sve lepo sjediniti špatulom pa dodati učvršćivač za šlag.

Kada ste sve lepo sjedinili, stavite čokoladni mus preko želea od krušaka.

Tortu možete ukrasiti rendanom čokoladom ili napraviti ganaš od crne čokolade, tako što ćete slatku pavlaku zagrejati do ključanja, skloniti s vatre i dodati čokoladu i mešati sve dok se čokolada ne otopi.

Ganaš ohladiti kratko i sipati preko ohlađene mus kreme. Tortu ostavite na par sati u frižider dok se sve lepo ne stegne.

Komentari. (0)

Loading